Tek isteği akülü araç

Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Ahmet Balal, yürüyemediği için yıllardır vücudunda taşıdığı sonda ile ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Güneş ışığına hasret kalan Balal, hayırseverlerden yaşamını kolaylaştıracak akülü sandalye istiyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tek isteği akülü araç

10 yıldır hareket edemedi için sürekli kilo alan Ahmet Balal, yaklaşık 110 kiloluk vücudunu taşıyamaz hale geldi. Ayaklarındaki şişlik nedeniyle yaklaşık 10 yıldır yatağa bağlı olarak yaşadığını belirterek hayırseverler den akülü sandalye bekliyor. Kendi hastalığını anlatan Balal, hastalığa yakalandıktan sonra doktorların bir teşhis koyamadığını belirterek,"Gittiğim doktorlar bana sürekli yürümemi öneriyorlar. Ben de ayağımdaki şişlikten ve ağrısından dolayı yürüyemiyorum. İğne ilaç verdiler bir tesiri olmadı.10 yıldan fazladır bu şekilde sıkıntı yaşıyorum. 10 yıldır hiç dışarı çıkmadım. Günümü yatakta geçiriyorum. Sadece tuvalet ihtiyacını eşimin yardımıyla gidermeye çalışıyorum. Onun da artık bana bakmaya gücü yetmiyor. Komşulardan birisi bir tane manuel engelli arabası verdi. Onunla tuvalete gitmeye çalışıyorum. Ona da gücümüz yetmiyor. Çok zorlanıyoruz. Eşim beni tuvalete götürüp getiriyor. Zaten küçük tuvaletimi de yaklaşık 5 yıldır yürüyemediğimden dolayı sonda ile yapıyorum" dedi. 

Yürüyemiyorum

Doktorların bol bol yürümeyi tavsiye ettiklerini anlatan Balal, "Ben de yürüyemiyorum. Bana sende bir şey yok, sen benden sağlamsın diyorlar. Hocam sağlamsan ben niye göremiyorum diye sordum. Yıllar önce Topraktepe de bir su kuyusuna düştüm. O nedenle kapalı yere giremiyorum. Yani EMAR cihazından korkuyorum. Cihaza giremediğim için de bir teşhis koyamadılar. İsterlerse uyutarak da yaparlar ama kimse böyle bir şey yapmadı. Daha önce lavaboya gidip geliyordum kendi ihtiyacımı gideriyorum. Ama son yıllarda artık eşime muhtaç hale geldim. Eşim de benim gibi yaşlandı artık gücü yetmiyor. Geçimimi de çiftçi emeklisi olacak bir maaş alıyorum. Bu da ancak evin ihtiyaçlarını zar zor karşılıyorum. Başka bir iş yapmak içinde gücüm yoktur 1500-1600 civarında 1 aylık veriyor. Elektrik, su ihtiyaçları karşılıyorum. Başa baş zorla idare ediyorum. Hayırseverlerden talebim ise bir tane akülü araba istiyorum. Kısa zamanda bana böyle bir araba lazım. Çünkü artık evde dışarı çıkamadığım için boğulacak hale geldim. Hiç değilse bir nefes almak için dışarı çıkarım. Bir tuvalet ihtiyacım için kimseye muhtaç olmam. Bu nedenle tez zamanda hayırseverlere sesleniyorum. Müge Anlı'ya sesleniyorum onların vasıtasıyla tüm hayırseverlere sesleniyorum. Böyle bir şey olursa ben çok sevinirim" şeklinde konuştu.

Ahmet Balal eşi Sündüs Balal ise, "Eşim EMAR makinesine birkaç defa girdi. Panikleyerek geri çıktı. Bunun için ciddi bir teşhis konmadı. Kaç yıldır böyle hasta ancak, giremiyor. Eşim artık evde bunaldı. Sürekli dışarı çıkmak istiyor. Kendi ihtiyacını kendi gidermek istiyor. Ev içerisinde neredeyse nefes alamaz duruma geldi. Bu yüzden de çok sinirli oldu. Zaman zaman bizlere kızmaya, kendine zarar vermeye başladı. Diğer yandan ekstra bir iş olmadığı için maddi olarak da sıkıntılarımız var. Dışarı çıkıp bir insan göremiyor. Sadece evin içerisinde kaldığım için sinirli olmaya başladı. En azından bir akülü arabası olursa dışarı gidebilir. Ancak bunu da alacak gücümüz yoktur. Bu nedenle de hayırseverlerden destek bekliyoruz. Kaç yıldır kocam bu şekilde yerde yatıyor. Benimle artık gücüm yetmiyor bakamıyorum. Dışarı çıkmaz istiyor evde çok daralıyor. Dolayısıyla Bana da bağırıyor sinirleniyor. Artık yapacak yardım edecek gücüm kalmadı. En azından akülü araba yardımı yaparlarsa biraz ben de rahatlarım, eşimde rahatlar. İsterse arada bir dışarı çıkar bir arkadaşını görür bir komşuyu görür içeride duramıyor artık” ifadesini kullandı.