Tedavi için artık onay zorunlu! 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm hastanelerde 'Onaylı Randevu' uygulaması devreye giriyor. Bu yeni sistemde, hastalar randevularından 1 gün önce saat 20.00'ye kadar onay vermeleri veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekiyor. Onay vermeyen hastaların randevuları otomatik olarak iptal edilecek ve hizmet bekleyen diğer hastalara tahsis edilecek.

Tedavi için artık onay zorunlu! 

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) düzenleme bugün hayata geçiyor. Buna göre, hastanelerde 'Onaylı Randevu Sistemi' uygulanacak.

Tedavi için artık onay zorunlu! 

Yapılan düzenleme ile hastalar randevularından 1 gün önce saat 20.00'ye kadar onay vermeleri veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekiyor. Onay vermeyen hastaların randevuları otomatik olarak iptal edilecek ve hizmet bekleyen diğer hastalara tahsis edilecek.Randevu onayını  ALO 182 çağrı merkezi ile internet sitesi www.mhrs.gov.tr  üzerinden verilecek. 

Tedavi için artık onay zorunlu! 

Bir gün önce onaylanacak

3 günden uzun süre sonra aldığınız tüm randevular için onay vermeniz zorunlu hale geliyor.Ancak muayene tarihinden 2 gün önce aldığınız randevular otomatik olarak onaylanmış sayılacak.İptal işlemi randevu tarihinden bir gün öncesine kadar yapılacak. Onaylı randevular da iptal edilebilecek.

Tedavi için artık onay zorunlu! 

Randevuya gitmeyenlere dikkat!

Onaylı randevusuna gitmeyen hastalar, 15 gün boyunca aynı branştan yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu hastalar randevusuz olarak sağlık kuruluşlarına başvurarak acil veya tedavi hizmeti alma hakkına sahip olacaklar.

Tedavi için artık onay zorunlu! 

Yaşlılar muaf tutuldu

65 yaş üstü ve kanser hastaları Onaylı Randevu sisteminden muaf tutuldu. Bu gruptaki hastalar her zaman randevu alabilecekler.