Tavukçuların dükkânları mühürlendi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Yeni Hamam Mahallesi Küpçüler Sokakta bulunan canlı tavuk satışı yapan işyerlerini Battalgazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürledi.

Tavukçuların dükkânları mühürlendi

Battalgazi ilçesi Yeni Hamam Mahallesi Küpçüler Sokakta bulunan canlı tavuk satışı yapan işyerlerini Battalgazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürledi.  Zabıta ekipleri daha sonra çevik kuvvet polisleri eşliğinde canlı tavuk satan ruhsatlı ve ruhsatsız işyerlerini ‘ruhsatsız olduğu, kötü koku yaydığı ve kafeste canlı hayvan satmanın yasak olduğunu” gerekçe göstererek mühürledi. Canlı tavuk satıcıları, kendilerine yer gösterilmediğini, mallarının içeride olduğunu ve sıkıntı yaşayacaklarını ifade ederken, zabıta ekipleri işlem yaparak, işyerlerini mühürledi. 

Bizi insan yerine koymadılar

Tavuk satıcısı Cevdet Güler, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yer göstermediğini iddia ederek, 10 esnafın dükkânını zabıta ve çevik kuvvetle gelerek kapatarak, mühürlediğini söyledi. Güler, “Bu adamların yaptığı AK Parti’ye çalışmak değil. AK Parti belediyesi, AK Parti’nin aleyhinde konuşup, çalışıyor. Adamlar bize hiçbir yer göstermeden, işyerlerimizi kapattı. Zabıtalar geldi, bizi insan yerine koymadılar ve mallarımız içerideyken dükkânlarımızı mühürlediler” diye konuştu. 

Yer ayarlayacağız dediler, bizi uyuttular

Güler, işyerlerini taşımak için yer istediklerini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, “Elli sefer kapılarına gittik. Yer istedik, “Yer ayarlayacağız” dediler, bizi uyuttular. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’den randevu aldık, “bize yer gösterin” dedik, “belediyenin işi değil” cevabını verdi. Belediyenin işi değilse bu kimin işi? Birde kalkıp üstüme yürüdü” dedi. Esnaf Korkut Çığrık ise “Büyükşehir Belediyesine gittik, bizimle ilgileneceklerini söylediler, sonra Battalgazi Belediyesine gönderdiler. Battalgazi Belediyesi’ne gittik 1,5 ayda zorla belediye başkanından randevu aldık. Bizi muhatap almadı, “buraya bilenip gelmişsiniz” dedi. Cevdet arkadaşımızı güvenlik görevlileriyle kolundan tutup dışarı attırdı. Beni de atacaklardı, ben konuşmaya geldiğimi söyledim. Müşkülümüzü çözmelerini istedik ama bu konuyla ilgilenmedi. “İsterseniz cumhurbaşkanına, isterseniz il başkanına gidin burayı mühürleyeceğiz” dediler. Burası Malatya’nın bir ihtiyacı. Türkiye’nin her yerinde var ve bu hizmetin olması gerekiyor. Bizi kimse hele de belediyeler hiç anlamıyor. 6 ay boyunca Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi Belediyesi arasında gidip geldik. Her iki belediyede diğer belediyenin yer vereceğini söyledi. Birbirlerinin arasında husumet var, bunun sonucunda da gelip dükkânlarımızı mühürlediler. 3-5 esnafın şikâyeti sonrası dükkânlarımızı kapattılar. Belediye Başkanı kafaya koymuş “kapatacağım” diyor. “Cumhurbaşkanı gelse ben burayı kapatacağım” dedi. Bu krizde ekmek bulamıyoruz. Evi kira olanı, hastası olan var, biz ne yapalım, nereye gidelim? Dükkânlarımızı kapattılar, içerisinde kafeslerimiz, eşyalarımız var. Her esnafın alacağı var. Millete mal vermişiz, biz ilçelere gidemiyoruz, adamlar ayda bir geliyor. Dükkânımız kapalı, kimi nerede bulacağız? Buradaki esnafın en köyü 50, 60, 70 bin TL alacağı var. Bu insanlara yazık günah, krizde bu yapılmaz. Devlet bize sahip çıkacağına 10 esnafı kapattı. 60 senedir var olan Malatya’nın tavukçu pazarını kapattılar” diyerek, sitem etti. 

AK Parti’yi yıpratmak için böyle yaptılar

Battalgazi Belediyesi’nin dükkânların mühürleneceğine yönelik kendilerine ihbarname gönderdiğini kaydeden esnaf İbrahim Bozkuş ise “Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne gittik, başkan Selahattin Bey “size yer ayarlayacağız, sizi mağdur etmeyeceğiz” dedi. Bir hafta 10 gün müsaade ettiler, sonra yine zabıta geldi. Her yere gittik ama bizi top gibi birbirlerine yuvarladılar. “Çözeceğiz” dediler ve sonuç bu. 8 sene önce ruhsat başvurum var. Esnaf Sanatkârlar Odasına kaydım, vergi levham, kaşem, muhasebem var, 23 yıldır burada çalışıyorum. Üç gün değil ki “sen kaçak çalışıyorsun da görmedim” desinler. Yaşım 70, 13 nüfusa bakıyorum, bu saatten sonra inşaatta çalışabilir miyim? Onların hepsini Allah’a havale ettik. AK Parti’yi yıpratmak için böyle yaptılar” iddialarında bulundu. 

Esnafa haksızlık yapılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Önal, esnafa haksızlık yapıldığını savunarak, “Bunu hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Cumhur İttifakı’nın bir parçasıyız ama günahların ve haksızlıkların bir parçası değiliz. Malatya ve Türkiye’de yapılan yanlışları yüksek bir sesle dillendirmeye devam edeceğiz. Malatya’da siyasi ömürlerinin sonuna gelmiş bir takım insanlar, bu tür davranışları hem partiye hem ittifaka hem de Malatya’ya zarar veriyorlar. Buradaki insanlara yapılan zulmü herkes gördü. Dört esnafa 20 polis, 20 çevik kuvvet, 20 zabıtayla gelinmez. İnsanda Allah korkusu olur. Buradaki arkadaşlarımızın hiçbiri “çıkmayalım” demedi, uygun bir yer istediler. Bu vebali kim ödeyecek? İnsanlar karar alırken, biraz daha yapıcı olsunlar. Esnaflar çözüm aradılar ama sonuçta kapattılar” dedi.