Tarihin İzlerini Evinde Taşıyor..! Görenler Hayran Kalıyor..!

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan Veysel Karagil, evinin avlusunda ve terasında topladığı 2 bini aşkın tarihi eşyayı büyük bir özenle koruyor. Evini adeta bir müzeye çeviren Karagil, bu özel koleksiyonunu 20 yılı aşkın bir süredir muhafaza ediyor.

Tarihin İzlerini Evinde Taşıyor..! Görenler Hayran Kalıyor..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’nın Darende ilçesinde, tarihi eşyalara olan merakı ve bağlılığıyla tanınan Veysel Karagil, evini adeta bir müzeye dönüştürdü. Avlusunda ve terasında biriktirdiği 2 bini aşkın tarihi ve nostaljik malzemeyle, Karagil’in evi görenleri hayrete düşürüyor.

Ev Mi Müze Mi? Darende'deki Bu Evde Tarih Yaşıyor!

Karagil, koleksiyon tutkusunun çocukluğuna dayandığını ve bu merakını 20 yılı aşkın süredir büyük bir özenle sürdürdüğünü belirtiyor. Evinin avlusunu ve terasını dolduran bu eşsiz parçalar, ziyaretçileri büyülerken, Karagil bu eşyaları gözünden bile sakınıyor. Evine gelen misafirlerin, gördükleri karşısında bir müzede olduklarını sandıklarını belirten Karagil, “İnsanlar ev olduğuna zor ikna oluyorlar. Burası onlar için adeta bir tarihi müze gibi” diyor.

Ev Mi Müze Mi? Darende'deki Bu Evde Tarih Yaşıyor!

Karagil, tarihi eşyaları toplamanın yanı sıra, bunların bakımını ve muhafazasını da büyük bir titizlikle yapıyor. Her biri yılların izini taşıyan bu nadide parçalar, onun için sıradan eşyalar değil, birer tutku nesnesi. “Bu bir merak” diyen Karagil, “Tarihe duyduğum ilgi ve bu eşyaların her biriyle kurduğum bağ, beni onları korumaya itiyor. Bu parçalar benim için sadece antika değil, geçmişin birer yansıması” diye ekliyor.