Tarihi figürler duvarda

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğr. Grv. Necmi Karkın, bir grup gönüllü öğrenciyle birlikte İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin duvarlarına tıp dünyasında yer alan tarihi figürleri çizdi. Karkın, tıpla ilgili görselleri ve tarihsel bilgileri insanlara estetik bir şekilde göstermeyi amaçladığını söyledi.

Tarihi figürler duvarda

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğr. Grv. Necmi Karkın, tıpla ilgili görselleri, tarihsel bilgileri insanlara, anlatabilmek için bir grup gönüllü öğrenciyle birlikte, estetik görselleştirme projesi kapsamında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin duvarlarına, sağlık alanında çalışmalarda bulunmuş tarihi figürleri yansıttı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Karkın, hem İslam tıp bilginlerini hem de Dünya tıp bilginlerini duvarlara çizip, yansıtarak, topluma anlatabilmeyi amaçladıklarını belirterek, "Estetik görselleştirme projesi düşündük. Hem İslam tıp bilginlerini hem de Dünya tıp bilginlerini duvarlara yansıtarak, çizerek topluma anlatabilmek. Birde estetik ve tıp görsellerini bir arada göstermek istedik. Amacımız, toplumsal anlamda, toplumdaki sağlık gelişmelerine dikkat çekebilmek. Buda Türkiye'de bulunan tıp fakültelerinin içerisinde, tıp fakültemizi ayrıcalıklı bir yer haline getirdi. Önemli olan bu görselleştirmede insanlarımıza, tıpla ilgili görselleri, tarihsel bilgileri anlatabilmekti. Yapılan çalışmalar, bu binaya gelen herkesin dikkatini çekti" dedi. 

Tarihsel anlamda görsel gerçekliği yansıtıyoruz

Tıp Fakültesi ve Resim Bölümü öğrencileriyle birlikte bir hafta içerisinde çalışmayı tamamladıklarını anlatan Karkın, Bundan sonra başka çalışmalar yapabiliriz. Bizlerler de sürekli üretim esastır. O yüzden bu görselleştirmelerin hem akademik anlamda, hem öğrencilerimize ders deneyimi bağlamında önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Sağ olsun rektör hocamız, dekan hocamız bize bu konuda ellerinden geldiği kadar motivasyon desteği sağladılar. Şuana kadar 10'a yakın görsel çalışma yaptık. Tıp alanından sonra mühendislik, sağlık bilimleri, hukuk fakülteleri olabilir. Buralarda da çalışma yapabiliriz. Çünkü bunların hepsinin tarihsel anlamda görsel gerçekliği var" diye konuştu.