Tarihi eserler ayağa kaldırılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da 6 Şubat depremlerinde zarar gören Malatya Arkeoloji Müzesi, Beş Konaklar Etnografya Müzesi, Geleneksel Malatya Evi'nde de onarım ve tadilat işlemlerini sürdüğünü, yaz aylarında bütün işlemlerin tamamlanacağını söyledi. 

Tarihi eserler ayağa kaldırılacak

Ak Parti tarafından Malatya’da düzenlenen mitingde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da 6 Şubat depremlerinde zarar gören tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılacağını belirtti.  Malatyalılarla kopmaz bir bağının olduğunu söyleyerek, “Asrın felaketi olarak yaşadığımız depremler neticesinde benim Malatyalılarla kopmaz bir bağım oluştu. Aile olmak iyi günde, kötü günde, bir arada olmak demektir. Bizler de sizlerle birlikte deprem sonrasında kötü günlerimizi paylaştık. Depremin ilk gününden itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatıyla

Malatya'daki koordinasyonu sağladık” dedi.

Devlet, millet el ele, güç birliği yaptıklarına dikkat çeken Ersoy, “Devlet, millet el ele, güç birliği yaparak zorlukları aştık. Aşmaya devam edeceğiz. Depremin hemen ardından Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için bütün gücümüzle harekete geçtik. Asrın felaketinin iki ay sonrasında Cumhurbaşkanımız deprem konutlarının temel atma törenini gerçekleştirdi ve eş zamanlı olarak bin 442 konut, 250 köy evi ve 42 dükkanın anahtar teslimi yapıldı. Şubat ayında da 6 bin 181 hak sahibi kura ile evlerine yerleşti. Deprem Malatya'daki tarihi ve kültürel dokuya da maalesef çok büyük hasar verdi. Hasarları onarmak ve yeniden inşa etmek için bakanlığın ve mesai arkadaşlarım çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Malatya Arkeoloji Müzesi, Beş Konaklar Etnografya Müzesi, geleneksel Malatya Evi'nde de onarım ve tadilat işlemlerini sürdürüyoruz. Atatürk Anı Evi ve Etnografya Müzesi tadilat işlemleri hızla ilerliyor. İnşallah yaz aylarında bütün işlemleri bitirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ben ve tüm bakan arkadaşlarımın çalışmalarıyla Malatya'daki güzel günlerimize hep birlikte yaşayacağımıza canı gönülden inanıyorum. Depremde acılarımızı paylaştık. Şehrimiz yavaş yavaş eski günlerine ulaşınca da bu sefer hep beraber sevinçlerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Tarihi eserler ayağa kaldırılacak

“Milletimizin derdi bizim derdimiz”

Ersoy, milletimizin derdi bizim derdimiz diyerek, “Milletimizin Ne problemi varsa biz onu çözmekle görevliyiz. Verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz, tutamayacağımız söz vermiyoruz. Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırılması için Cumhurbaşkanımız ve bizler 7 gün, 24 saat çalışıyoruz. Malatya'da partimizin adayı Sami Er kardeşime de Malatyalıların desteklerinin yoğun olduğunu biliyorum. Seçimden sonra Malatyalıların teveccühüyle işbaşına gelmesiyle Sami Er bakanımızla da inşallah omuz omuza çalışarak yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tarihi eserler ayağa kaldırılacak

Ramazan'da iftar çadırları hazır

Ersoy, ramazan ayının İslam dünyasına huzur, selamet ve bereket getireceğini vurgulayarak, Malatya’da iki ayrı noktada iftar çadırlarının olacağını belirtti. Ersoy, “Ramazan’ın ülkemize ve İslam dünyasına huzur, selamet ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Vakıflar Genel Müdürümüz vasıtasıyla 81 ilimizde iftar programları düzenleyeceğiz. Malatya'da da iki ayrı noktada iftarlarımız olacak bu ramazan boyunca. İl Halk Kütüphanesi'nin alanı ve Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde bin 600’er kişilik iki tane çadır iftar alanı organize ettik. Her akşam 3 bin 200 kişiyi misafir edeceğiz inşallah” dedi.