Tarih şuuru

Altı yıl önce ilimizde eğitim öğretime başlayan Selahaddin Eyyubi AİHL, yakaladığı akademik başarılar yanında elde ettiği TEKNOFEST proje ödülleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir.

Tarih şuuru

Öğrencilerinin yakaladıkları başarıların kültürel alandaki çalışmalarla da taçlanması, öğrencilere milli  tarih şuurunun da kazandırılması amacıyla konferanslar düzenlenmektedir. Kasım ayı içerisinde Aliya İzetbegoviç ve Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nı n hayatı ve mücadelesi yanında 28 Ekim tarihinde de Cumhuriyetin kazanımları ile ilgili konferanslar düzenlenmiştir. Bir taraftan Akademik başarı  ve proje  çalışmalarını   yürüten öğrenciler, Tarih şuuru amaçlı konferanslara da büyük bir ilgiyle katılmaktadırlar. Son olarak  yapılan Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın hayatı ve mücadelesi ile ilgili olarak okulun Örnek ve Öncü Şahsiyetler Kulübünün düzenlediği programda TARİH Öğretmeni Mehmet ŞAHİN öğrencilere çok detaylı bilgiler verdi. Medine Müdafaasının Türk  tarihinin son 300 yılında görülen en destansı başarılardan biri olduğunu belirten Mehmet ŞAHİN, büyük işler yapan atalarını tanıdıkça, gençlerimizin de daha büyük işler  başaracağını, bunun da yolunun tarih şuuruna sahip olmakla gerçekleşebileceğini söyledi. 

Okul Müdürü Nuri YANBAY ise, okulumuzun proje okul olduğunu bu yüzden öğrencilerimizin  sınavla geldiğini, okul başarısının arttırılması yanında öğrencilerin bu tür kültürel çalışmalarla da daha donanımlı  hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu amaçla okulumuzda kurulan Örnek ve Öncü Şahsiyetler Kulübünün de bu görevi yerine getirdiğini belirtti.