Talep arttı, fiyatlar uçtu: Kuru kayısının fiyatı raflara gelene kadar katlanıyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin haziran ayı verilerine göre, üreticinin elinde 350 liraya satılan kuru kayısı, markette yüzde 63.74, pazarda ise yüzde 57.14 daha pahalıya satılıyor.

“Haziran ayı üretici market fiyat değişimi”
Bayraktar’ın açıkladığı verilere göre, haziran ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 600 ile karpuzda görüldü. Karpuzdaki fiyat farkını yüzde 284 ile kuru soğan, yüzde 261,6 ile kabak, yüzde 225,5 ile nohut, yüzde 220,8 ile kuru fasulye takip etti.
Karpuz 7 kat, kuru soğan 3,8 kat, kabak 3,6 kat, nohut 3,3 kat, kuru fasulye 3,2 kat fazlaya satıldı. Üreticide 2 lira olan karpuz markette 14 liraya,4 lira 63 kuruş olan kuru soğan 17 lira 78 kuruşa, 10 lira 38 kuruş olan kabak 37 lira 52 kuruşa, 31 lira 56 kuruş olan nohut 102 lira 73 kuruşa, 33 lira 29 kuruş olan kuru fasulye 106 lira 80 kuruşa satıldı.