Suriyelilerin gönüllü dönüşü hızlandı: 1 milyon 249 bin kişi ülkesine geri döndü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2016 yılından bu yana gönüllü geri dönüş yapan Suriyeli sayısının 1 milyon 249 bini aştığını açıkladı. Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından, sadece Aralık 2024'ten bu yana 509 binden fazla Suriyeli ülkelerine döndü.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Suriyelilerin gönüllü geri dönüş sürecine dair güncel verileri kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, 2016 yılında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan milyonlarca kişinin, savaşın etkisinin azalması ve ülkenin bazı bölgelerinde istikrarın sağlanmasıyla birlikte vatanlarına geri dönmeye başladığını duyurdu.
Gönüllü Geri Dönüş Sayısı 1 Milyon 249 Bini Aştı
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 8 Aralık 2024 sonrası süreçte gönüllü olarak ülkelerine dönen Suriyeli sayısı 509 bin 387’ye ulaştı. 2016 yılından bu yana ise toplam gönüllü dönüş sayısı 1 milyon 249 bin 390 olarak kayıtlara geçti.
İnsani ve Onurlu Dönüş Modeli: Türkiye Dünyaya Örnek Oluyor
Türkiye'nin, Suriyelilerin geri dönüş sürecinde de insan odaklı bir yaklaşım sergilediğini vurgulayan Yerlikaya, “Ülkemiz, göç yönetimini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; tarihsel tecrübesi, insani yaklaşımı ve rasyonel bakış açısıyla örnek bir model haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.
Adana Sarıçam, Geri Dönüşlerin Koordinasyon Üssü Oldu
Adana Sarıçam Suriyelilerin işlemlerini gerçekleştirdikleri en önemli merkezlerden biri haline geldiğini söyleyen Yerlikaya, Ülkesine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli bir şekilde dönmek isteyen Suriyelilerin işlemlerini gerçekleştirdikleri en önemli merkezlerden birisi, Adana Sarıçam'daki Gönüllü Geri Dönüş Koordinasyon Merkezi halinde geldi” dedi.
Büyük bir hassasiyet ile yürütüldüğünü belirten Yerikaya, “Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeliler hüzün ve sevinci bir arada yaşıyor. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüş işlemlerini Göç İdaresi Başkanlığımız koordinasyonunda büyük bir hassasiyetle yürütmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





