Sumudica'ya sert sözler

Yeni Malatyaspor'daki görevinden ayrıldıktan sonra yerine getirilen Marius Sumudica hakkında konuşan Teknik Direktör İrfan Buz, 'Yetersiz bir teknik adam. Söyledikleri ve yaptıklarıyla birlikte ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor. Sürekli 'ben hata yaptım' diyor. Niye geliyorsun o zaman ülkemize? Amatör müsün sen' dedi.

Sumudica'ya sert sözler

Süper Lig’de 2021-2022 sezonuna Yeni Malatyaspor’da başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından takımıyla yolları ayrılan Teknik Direktör İrfan Buz, kendisinden sonra Malatya temsilcisinin teknik patronu olan Sumudica hakkında hlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Sumudica yetersiz bir teknik adam

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’da kendisinden sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Rumen çalıştırıcı Sumudica hakkında ise şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye’ye kaliteli yabancı teknik adamlar gelsin. Mesela Adana Demirspor’da Montella’nın belirli bir kariyer düzeyi var. Ama bizden sonra Yeni Malatyaspor’da göreve gelen Sumudica’ya bakıyorsun, yetersiz bir teknik adam. Kaldı ki söyledikleri ve yaptıklarıyla birlikte ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor. Biz 8 müsabakada 6 puan almışız, Giresunspor 8 maçta Hakan Keleş ile 5 puan aldı. Giresunspor’u tebrik ediyorum, Hakan Keleş ile devam ettiler ve sonuçlarını da alıyorlar. Sumudica bizim ülkemize geliyor, 13 mücadele oynandı, sürekli ‘ben hata yaptım’ diyor. Niye geliyorsun o zaman ülkemize? Amatör müsün sen? Buraya bazı şeyleri düzeltmek için geliyorsun.”

Ülkemizde daha sportif direktör kavramı oturmadı

Türkiye’de sportif direktörlüğün doğru şekilde yürütülmediğine de dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Teknik adamı getiriyorsunuz, arkasından sportif direktörü getiriyorsunuz. Sportif direktör sizin bütün planlamanızı yapacaksa karar verilen zamanda onun da orada olması gerekiyor. Avrupa’da teknik adamı sportif direktör seçer. Burada yapılanmada bir sıkıntı var. Bunu sezon başında yapacaksınız. Bizim ülkemizde daha sportif direktör kavramı oturmadı. Fenerbahçe’ye Comolli gelmişti. ‘Biz 100 tane futbolcuyla görüştük’ demişti. 100 tane futbolcu içerisinden bunları seçtiysen o zaman karnen ortada. Ben karşı değilim doğru bir sportif direktöre. Sadece doğru zamanda doğru isimler gerekli” şeklinde konuştu.

Adem Büyük ve Muhammet Demir kadroda olmalıydı

‘Milli takımda hücum bölgesinde oyuncu alternatifi kısıtlı mı?’ şeklindeki soruya başarılı çalıştırıcı, “Santrforda Burak ve Cenk var. Onun dışında Kenan kullanılıyordu, Enes Ünal fırsat buluyordu ama yetersiz kalıyordu. Bunu kritize etmek istiyorum. Geçen sene bizimle Malatyaspor’da en formda döneminde, en çok gol atmış bir Adem Büyük vardı. Aynı zamanda Gaziantep’te Muhammet Demir vardı. Bunlar formda olan santrforlardı, niye alınmadılar? Çok efektif oyunculardı. Milli takımda en önemli şey seçim yapmak. Formda olan doğru oyuncuyu bulacaksınız. Futbolcunun yaşına da bakmayacaksın, sadece iyi mi, yetersiz mi ona bakarsın. Bizim milli takımımızın kalitesi lig düşecek kadar kalitesiz mi? Bence değil. Kendi ülkende en fazla gol atmış yerli futbolcuyu da milli takımda görmek istersin” cevabını verdi.