• Haberler
  • Gündem
  • Sumud Filosu'ndan çağrı: İsrail'le ticareti durdurun

Sumud Filosu'ndan çağrı: İsrail'le ticareti durdurun

İsrail ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Küresel Sumud Filosu'nu kuşatan İsrail, gemilere saldırıyor. Filoda bulunan aktivist Sinan Akılotu, her türlü senaryoya hazır olduklarını belirterek, Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurması için çağrıda bulundu.

Gazze'ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Sumud Filosu, dün gece İsrail’in saldırdı. Küresel Sumud Filosu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Gazze’ye giden 44 gemiden 21’i İsrail saldırısına uğradı. 

4-5 Teknenin Akıbetini Bilmiyorum

Filoda bulunan Sinan Akılotu, A Haber canlı yayınında yaşanan gelişmeleri ve filonun kararlılığını aktardı. Akılotu, radar verilerine göre Gazze’ye 145 mil mesafe kaldığını belirterek, “Biz bu yolculuğa her türlü senaryoya hazır olarak çıktık. Cenab-ı Hak Gazze’deki zulmün bitmesine bizi vesile eylesin. Lütfen bu mesajımızı herkese ulaştırın. Müslüman Türkler uyumasın, bütün insanlık ayağa kalkmış durumda. Türkiye İsrail’le ticareti kessin. Yöneticilerimizi, siyasetçilerimizi ve iş adamlarımızı İsrail ile olan ticareti durdurmaya çağırıyoruz. Bu zulüm bitsin. Şu anda belki de arıza yapmak Cenab-ı Hakk’ın bir lütfu oldu bize. Dün gece iki saldırı bölgesinde aramızda olan hiçbir tekne yoktu. Gazze’ye doğru ilerleyen 4-5 teknenin akıbetini bilmiyorum. ifadelerini kullandı.

Teslim Olmayacağız

Türkiye’nin farklı illerinde ve dünyanın birçok ülkesinde filoya destek gösterileri düzenlendiğini söyleyen Akılotu, “İstanbul, Konya, İspir, Elazığ meydanlarında filoya destek verildi. Hem ülkemizde hem dünyanın birçok noktasında sahip çıkılması bizi memnun etti. Eğitimlerde ana nokta kesinlikle mukavemet göstermemek. İnsani boyuttan çıkarılmaması için İsrail’in eline koz verilmemesi. İzzetimizi muhafaza ederek teslim olacağız. Ablukadan sıyrılmak için elimizden geleni yapacağız ama çıkışın olmadığı noktada telefonlarımızı denize atacağız. Durum netleştiğinde veya saldırı kaçınılmaz hale geldiğinde can yeleklerimizi giyip manevralarla aralarından sıyrılmaya çalışacağız. Ama kaçışın olmadığı noktada dua ediyoruz. Cenab-ı Hak bizi hiç görmeden Gazze’ye ulaştırır” dedi.

Kaynak: Nevzat Kanar

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme