Suçlu siyasilermiş

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen Yeni Malatyaspor'un yıllık olağan genel mali kurulu ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, zamanında kulübün çevresinde olan, fotoğraflarda en ön sıralarda yer alan siyasetçilerin, takım küme düştüğünden siyaset yapamayacakları için kongreye katılmadığını savundu.

Suçlu siyasilermiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bu sezon Süper Lig’den Spor Toto 1.Lig’e düşen Yeni Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Malatyaspor’un küme düşmesinin tek nedeni Ak Partili siyasetçiler olduğunu öne sürdü. 

Menfaatleri bitti

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Yeni Malatyaspor yıllık olağan genel mali kurulu ile ilgili konuşan Ağbaba, “318 milyon TL borçla yönetim ibra edildi. Kulüp başkanı Adil Gevrek’in açıklamalarını hep birlikte izledik, okuduk. Zamanında kulübün çevresinde olan, fotoğraflarda en ön sıralarda yer alan AK Partili siyasetçiler kongrede yoktu. Neden çünkü takım artık Süper Lig’de değil, çünkü artık siyaset yapacakları bir durum kalmadı.  Yeni Malatyaspor’u el birliğiyle bir alt lige düşürdüler. Yeni Malatyaspor’un küme düşmesinin tek nedeni AK Partili siyasetçilerdir. Kulüp Başkanı Adil Gevrek, yıllık olağan genel mali kurulda ne diyor? “Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, iş adamlarımıza sesleniyorum; siz 2 sene önce toplanıp bir araya gelebiliyordunuz. “Adil Gevrek istifa etsin” diye toplanıyordunuz. Beni çağırın, hesap sorun, bu borcu size tek tek anlatayım. Bir araya gelip, nasıl çıkarız bunun hesabını yapalım. Ama sizin derdiniz o değil ki.” Adil Gevrek’in bu açıklamaları itiraf niteliğindedir. Siyasiler, sırf kulüp başkanını istifa ettirmek için desteklerini çektiler. Çünkü menfaatleri bitti. Yeni Malatyaspor’u siyasetlerine alet ettiler. Başarılı olduğunda en önde fotoğraf karelerinde yer alanlar, takım küme düşünce kaçıp gittiler” şeklinde konuştu.