Sorumluluklarını unutuyorlar

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, 'İktidar, problemlerimize çözüm olacak adımları atmak yerine yanlış politikalarında inat ediyor. Ak Parti, iktidar partisi ve 20 yıldır tek başına iktidarda olduğunu sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını unutuyor. Sorumluluklarını her ne kadar hatırlamak istemeseler de türlü bahaneler uydurup, hatta çeşitli yöntemlerle bunu gizlemeye çalışsalar da 20 yıllık karneleri ortadadır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sorumluluklarını unutuyorlar

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanlığı Temmuz Ayı İl Divan Toplantısı il binasında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini, sorunlara çözüm bulmak yerine yanlış politikalarda inat etmeye devam ettiğini söyledi. Canbay, son aylarda terörle mücadele operasyonlarında şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi. Irak’ın Duhok kentinde yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Canbay, bölgede gerilimin tırmanmasına sebep olan ve provokasyonlara gebe olan bu olayın tüm yönleriyle ve de bir an evvel aydınlatılması gerektiğini vurguladı. 

Yanlış politikada ısrar ediyorlar  

Saadet Partisinin sorumluluklarını yerine getirerek, iktidarı uyarıp, çözüm yolunu gösterdiğini ifade eden Cambay, “Fakat iktidar, uyarılarımıza kulak tıkıyor, problemlerimize çözüm olacak adımları atmak yerine;  her geçen gün bu problemleri daha da derinleştiren ve artık kronik hale getiren yanlış politikalarında inat ediyor. AK Parti, iktidar partisi olduğunu; 20 yıldır tek başına iktidarda olduğu sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını unutuyor. Fakat sorumluluklarını her ne kadar hatırlamak istemeseler de türlü bahaneler uydurup, hatta çeşitli yöntemlerle bunu gizlemeye çalışsalar da 20 yıllık karneleri ortadadır. "2 kere 2 kaç eder?" sorusuna; "alırsam 3, satarsam 5 eder." cevabını vermeyi adeta karakter edinen bu iktidara bir kere daha "2 kere 2'nin 4 ettiğini" hatırlatıyoruz

Ekonomik karne zayıf

Canbay, AK Parti’nin 20 yıllık ekonomi karnesinin zayıf olduğunu kaydederek, “ Ak Parti'nin ekonomi karnesi: 1. Enflasyon kontrolden çıktı. Hiperenflasyona doğru koşuyoruz. Enflasyon tüik verilerine göre %80 lere dayanmış iken ÜFE: %138,31; Tarımda ÜFE ise: %148,90 oldu. Konut değerlendirme oranı %140 lara dayanmış durumdadır. Bu üç oran, aynı zamanda önümüzdeki günlerde tüketici enflasyonunun çok kısa sürede üç haneye erişme tehlikesinin sinyallerini vermektedir. İktidarın hazırladığı bütçe altı ayda çöktü. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bütçe büyüklüğünde daha ek bütçe yapıldı. Bütçe açıkları ise katlanarak artıyor. 2006 yılında 4,6 milyar lira olan bütçe açığı, 2021 yılı gerçekleşmelerine göre 201,5 milyar liraya çıktı. Yani 15 yılda bütçe açığı yaklaşık 60 kat arttı! 2022 yılı için bütçe açığı hedefi ise 278,4 milyar lira!.. Cari açık durdurulamıyor. Türkiye’nin dövize karşı kırılganlığı her geçen gün daha da artıyor.  İhracat rakamlarındaki artışlar Ticaret Bakanı tarafından paylaşılıyor. Ama ithalattaki rekorlar hiç konuşulmuyor. Bakınız; 2022 Mayıs ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre %15,3 artarken, ithalat %43,5 oranında arttı. Mayıs ayı dış ticaret açığındaki artış ise %155,2 oldu. Önümüzdeki bir yılda vadesi gelen dış borç tutarı yaklaşık 182 milyar dolar. Döviz rezervlerini tüketmiş Merkez Bankası ise gelen bu tehlikeyi savunmasız bir şekilde sadece seyrediyor. İşte sadece bu başlıklar dahi gösteriyor ki; gördüğümüz gibi iktidarın karnesi hiç de iç açıcı değildir. "ekonominin kitabını yazdıklarını" iddia edenler, herhangi bir ekonomi kitabının tek bir satırını dahi okumamış, okuyanlardan da hiç ama hiç ders almamışlardır” ifadelerinde bulundu. 

Tarım toprakları betonlaşıyor

Tarımdaki politikaları da eleştiren Canbay, “Türkiye de tarım can çekişirken, ülkedeki üretimi artırmaktan sorumlu Tarım Bakanı, Venezuela’daki tarımsal üretime imreniyor. Tarım Bakanı bir an önce; okyanusların ötesinde tarımsal yatırım yapmak yerine kendi ülkesinde bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığı korumaya ve geliştirmeye odaklanmalıdır. Maliyetler neredeyse çiftçilerimize tarla yolunu unutturdu. Üreticiyi tarlada tutmak imkânsız hale geliyor. Türkiye’de tarım toprakları azalıyor, betonlaşma artıyor, köyler boşalırken; nüfus kentlerde yoğunlaşıyor. Buna mukabil çiftçi sayısı hızla azalıyor. Bir zamanların tarım ülkesi Türkiye’de ekilen tarım alanı son 10 yılda yüzde 5, son 20 yılda ise yüzde 12 azalmış durumdadır. 2001 yılında 26 milyon 350 bin hektar tarım alanına sahip Türkiye’nin tarım toprakları 2010 yılında 24 milyon 395 bine, 2020 yılında ise 23 milyon 136 bin hektara geriledi. Gübre, mazot, elektrik ve suda fahiş maliyet artışları, yetersiz ve düzensiz destekler ile ithalat politikası çiftçiyi tarıma küstürdü. Bütün dünya sımsıkı bir şekilde tarıma sarılırken, Türkiye ise tarımdan betona dönüyor. Fakat artık bu iktidara milletimizin sabrı kalmamış ve son verme zamanı gelmiştir. İnsanımız, bu iktidarın sürekli olarak sorunlara bahane üretmesinden bıkmış, usanmıştır. İnsanımızın sürekli olarak sözlerini tutamayan bir iktidarla artık kaybedecek vakti yoktur. Ülke ve millet olarak kaynaklarımızı, yıllarımızı, enerjimizi ve umudumuzu tüketen bu iktidara mahkum değiliz” dedi. Canbay, Saadet Partisi olarak iktidara yürüdüklerini ve derslerini iyi çalıştıklarını ifade ederek, ülkede yaşanan problemleri ve çözüm yollarını iyi bildiklerini kaydetti.
 

Sorumluluklarını unutuyorlar
Sorumluluklarını unutuyorlar