• Haberler
  • Gündem
  • Şire Pazarı'nda fiyatlar dibe vurdu: TMO kayısı alımı yapacak mı?

Şire Pazarı'nda fiyatlar dibe vurdu: TMO kayısı alımı yapacak mı?

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Hamza Paşahan, TMO'nun kuru kayısı alımı yapması için milletvekillerine çağrıda bulundu. Paşahan, 'Üreticiye net bir cevap verin: Evet mi, hayır mı?' ifadelerini kullandı.

Dünya kayısı başkenti Malatya’da yeni mahsul ürünler Şire Pazarı’ndaki tezgahlarda yerini alırken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) taban fiyat açıklamayıp alım yapmaması piyasayı adeta kilitledi. Geçtiğimiz yıl kilosu 600 liraya kadar ulaşan kuru kayısının fiyatı, TMO müdahalesinin gecikmesiyle sert bir düşüş yaşayarak 200 liraya kadar geriledi. Yaşanan bu çakılmanın ardından Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Av. Hamza Paşahan, kentin milletvekillerine seslenerek acil alım yapılması çağrısında bulundu.

Girdi maliyetleri artarken ürün fiyatının gerilemesi nedeniyle üreticinin büyük bir belirsizlik ve zararla baş başa kaldığını belirten Paşahan, TMO’nun piyasaya girmemesinin fiyatları dip noktaya çektiğini vurguladı. Paşahan, siyasi temsilcilerin samimiyet sınavında olduğunu ifade ederek, “Artık yuvarlak cümleler duymak istemiyoruz. Üreticiye net bir cevap verin: Evet mi, hayır mı?” diye sordu.

Kararlı bir duruş sergileyin

Açıklamasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’nun geçmişte TMO alımı yönündeki söylemlerini hatırlatan Paşahan, bu mücadelede sonuna kadar kararlı bir duruş sergilenmesini istedi. Ardından AK Parti Malatya Milletvekillerini tek tek muhatap alan Paşahan, üreticinin yaşadığı belirsizliğe son verilmesini talep etti.

Çiftçinin yanında mısınız ?

Paşahan, AK Parti milletvekillerine doğrudan şu soruları yöneltti:

  • Abdurrahman Babacan: Çiftçinin yanında mısınız, değil misiniz?
  • Bülent Tüfenkci: TMO kuru kayısı alımı yapmalı mı, yapmamalı mı?
  • İhsan Koca: Kayısı üreticisinin bu haklı talebine destek verecek misiniz?
  • İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: TMO’nun alım yapması konusunda açık bir irade ortaya koyacak mısınız?

Süreç boyunca söylenen takip ediyoruz veya çalışmalarımız sürüyor gibi ifadelerin sahada bir karşılığı kalmadığını belirten Av. Hamza Paşahan, üreticinin kaybedecek vaktinin olmadığını vurguladı. TMO’nun acilen piyasaya girerek alım yapmasının Malatya ekonomisi için hayati bir zorunluluk haline geldiğini dile getiren Paşahan, tüm vekillerden somut ve bağlayıcı bir yanıt beklediklerini sözlerine ekledi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme