'Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti' dedi.

'Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti!'

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmenler, yurt genelinde sandık başına gitti. Seçimler için 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu. 

'Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti!'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 16.00’da sona erdi. Diğer illerde ise saat 17.00’de sandıklar kapandı.

'Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti!'

Tüm ülkede sandıkların kapanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Kıymetli yol ve dava arkadaşlarım… Saat 17.00 itibarıyla tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti. Son oy sayılana ve sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimden görevli oldukları sandıkların başından ayrılmamasını, milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkmasını önemle rica ediyorum…”