Sergen Yalçın'dan Malatya itirafı!

Sezon başında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u çalıştıran daha sonra Beşiktaş'ın başına geçen Sergen Yalçın, 'İlk yarıyı 24 puanla bitirdim bana 'başarısızsın' dediler. İlk yarı 31-32 gol atmışım. Bize, 'başarısızsınız' denildi' dedi.

Sergen Yalçın'dan Malatya itirafı!

Sarı kırmızılı ekibe 24 puan kazandıran Yalçın ile devre arasında yollar ayrılmıştı. BtcTurk Yeni Malatyaspor’dan ayrıldıktan sonra Beşiktaş ile anlaşan Yalçın, beIN Sports’ta Güntekin Onay’a açıklamalarda bulundu. 

Yalçın, Süper Lig’de sezon başından buyana birçok teknik direktör değiştiğini ifade ederek, “Değişenlerden biri de benim. Türkiye’de sürekli hoca değişiyor. Hiçbir şeyi beğenmiyoruz ki. Her şeyi eleştiriyoruz ve hiçbir şeyi beğenmiyoruz” dedi. 

“Malatya’da ilk yarıyı 24 puanla bitirdim” diyen Yalçın, şunları söyledi: “Haziran’da sezon açtım. UEFA oynadım ve kısıtlı bir kadroyla oynadım. İlk yarıyı 24 puanla bitirdim bana ‘başarısızsın’ dediler. İlk yarı 31-32 gol atmışım. Bize, ‘başarısızsınız’ denildi. Bu doğru bir bakış açısı değil.” 

Onay’ın Yeni Malatyaspor’un maç kazanamadığını hatırlatması üzerine Yalçın, işin saha boyutuna girmediğini kaydederek, “O çok önemli değil. Ben mantaliteden bahsediyorum. Aslında bizim bakış açımızda çok doğru değil. Çok eleştiriyoruz, hiçbir şeyi beğenmiyoruz. Kendi insanımızı beğenmiyoruz. Hocalarımızı beğenmiyoruz, bizim hocalarımız kötü hocalar değil. Yeni jenerasyondan gelen çok yetenekli hocalarımız var ama Türk futbolunun içinde olduğu ekonomik bir durumda var. Bunu da hesaplamak lazım” diye konuştu.Yalçın, 2019-2020 sezonunun başında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile anlaşmış takımla UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Maçı oynamıştı.