Semt polikliniği kapatılacak mı?

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Eskimalatya bölgesi Alacakapı Mahallesinde bulunan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne bağlı çalışan Battalgazi Semt Polikliniğine doktor ve hemşire gönderilmeyerek, semt polikliniğinin kapatılmak istendiğini iddia edildi.

Semt polikliniği kapatılacak mı?

Battalgazi ilçesi Eskimalatya bölgesinde uzun yıllardır hizmet veren Battalgazi Semt Polikliniğine doktor ve hemşire gönderilmeyerek, semt polikliniğinin kapatılmak istendiğini yine aynı bölgede bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bulunan röntgen cihazını götürülüp oranın da işlevsiz hale getirmek istendiği öne sürüldü. 

Bypass ediyorlar ki kapatalar 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, aldıkları sağlık hizmetinden son derece memnun olduklarını ancak Semt polikliniğine doktor ve hemşire göndermemeyle orayı kapattırmak istediklerini savunarak, “Doktor yok deyip buradaki doktoru çekiyorlar. Kadın doğum yok, çocuk yok. Bütün poliklinikler vardı burada. 4 ay önceden başladılar buradan doktorları çekmeye. Burayı bypass ediyorlar ki kapatalar. Yazık günahtır. Burada 50 bin nüfus insan yaşıyor. Semt polikliniğinde sadece aile hekimi var diğer bütün doktorları geri çekmişler. Sorduğumuzda izne gittiler dediler ama gelen yok. Şimdi de aha yaptık aha yapacağız diyerek vatandaşı mağdur ediyorlar. Bakanlığa sunacakları raporda burası zarar ediyor burayı kapatalım diyecekler. Çocuk doktoru yok, kadın doğum yok, göz doktoru yok, ortopedi yoksa vatandaşta diyor ki kimse yok burada o yüzden vatandaşta gelmiyor” diye konuştu.

İşlevsiz hale getirilmek isteniyor

Mahallede bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin röntgen cihazını götürülüp oranın da işlevsiz hale getirmek istendiği iddia eden Muhtar Sayın, “Burada MR cihazı vardı dişte onu da kullanmıyorlar deyip merkeze aldılar sonra geri göndereceğiz diye. Şimdi yeni gelen doktor gelen hastaların çoğundan MR istiyor. Bundan dolayı hastaların hepsi merkez diş hastanesine gidip MR çektirip tekrar buraya geliyor” şeklinde konuştu.