Seçim sözleri tutulmalı

Kamu-Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, kamuda tasarruf genelgesi ve memurların beklentilerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Enflasyonun üst seviyelerde seyrettiğini vurgulayan Şahin, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Seçim sözleri tutulmalı

Yüksek enflasyonu düşürmek isteyen hükümet kamuda tasarruf yapmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda kamu çalışanlarının servis haklarına kadar geniş bir yelpazede hazırlanan "Kamuda Tasarruf Genelgesi" hakkında Kamu-Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, açıklamalarda bulundu.  Kamu-Sen Malatya Şube binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında yüksek enflasyonun devam ettiğini belirten Şahin, çalışanların mevcut hakların korunmasını ve emekli maaşlarının iyileştirilmesini istedi.

Sözler tutulmalı

Maaşların enflasyon karşısında alım gücünü yitirdiğini aktaran Şahin, "Bizler, emekliler başta olmak üzere çalışanlarımızın ekonomik durumlarını iyileştirecek, beklentilerini karşılayacak, verilen sözlerin tutulduğu düzenlemeler bekliyoruz. Ama uygulama, ekonomideki olumsuzlukları çalışanların haklarından kısarak düzeltmek yolunda kurgulanıyor. Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelge yayınlandı" dedi. 

Servis, lüks değil ihtiyaç

Tasarrufun bir dönem değil her dönem uygulanması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca belli dönemler için değil her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına bizler de destek veriyoruz. Ancak tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız. Kamu çalışanlarının haklarına yönelik düzenlemelerin kamu bütçesine katkı yapmayacağı aksine olumsuz sonuçlar doğuracağı inancındayız. Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılması hem ekonomik hem de hukuki boyutları bakımından sorunlu bir uygulama olacaktır. Servis hizmeti lüks değildir. Bir ihtiyaçtan doğmuştur" ifadesini kullandı.Seçim sözleri tutulmalı

Çalışanlar emekli olmak istemiyor

Emekli maaşlarının görev aylığının yarısına düştüğünü hatırlatan Şahin, "Tüm çalışanlarımız 65 yaşına kadar görevde kalmayı tercih etmeye başlamış, emeklilik adeta bir kabusa dönüşmüş durumdadır. Birçok kurumda, özellikle kiraların yüksek olduğu illerde boş kalan kadrolar nedeniyle hizmetler aksamaktadır. Durum böyleyken kamuya personel alımını emekli olan kamu çalışanı sayısıyla sınırlamak, kamu hizmetlerinin kalitesinden, etkinliğinden ve verimliliğinden vaz geçmek demektir. Bu durumda hastaneler doktorsuz, hemşiresiz, okullar öğretmensiz, postaneler dağıtıcısız, kurumlarımız memursuz mu kalacaktır? Özellikle hayatın gerçekleriyle uyuşmayan, çalışma hayatıyla ilişiği kalmayan memur emekli maaşlarının iyileştirilmesini, 12 bin TL tutarındaki ilave ek ödemenin emekli maaşlarına da yansıtılmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.