Sebze fiyatları arttı

Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, sebze ve meyve fiyatlarındaki değişimin hava şartlarına bağlı olduğunu belirterek, 'Akdeniz Bölgesinde yağışlardan dolayı işçi çalıştırmak problem oldu. Yollar kapanınca ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Gelen ürünlerin kalitesi düştü. Soğuktan etkilendi. Soğuktan etkilenince fiyatlarda yüzde 30-40 bir artış oldu' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sebze fiyatları arttı

Oda binasında gazeteciler değerlendirmelerde bulunan  Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, ağır kış şartları ve e faturayla birlikte sebze ve meyve fiyatlarında bir artışın olduğunu söyledi.
Emre, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem felaketini devlet ve toplumun  birlik beraberlik içerisinde aştığını kaydetti.  Malatya'da son 10 yıldır görülmeyen bir kış yaşandığını anımsatan Emre, "Kar yağışı yoğun bir şekilde buda en çok bizim esnaf sokakta olduğu için, yağmura, rüzgara, çamura, kar yağışı bizi her şekilde etkiler. Savunması sadece üzerindeki çadırı. Kış herkesi etkiler ama bizi biraz fazla etkiler" diye konuştu. 

Fiyatlarda yüzde 30-40 bir artış oldu

Pazarcı esnafının bir çok konuda  mağdur olduğunu dile getiren Emre, "Karı engelleyemezsin, pazarcı da çalışmak zorunda. Fiyatlarda aşırı bir yükselme oldu. Bunun yansıması bize oldu. Akdeniz Bölgesinde yağışlardan dolayı işçi çalıştırmak problem oldu. Yollar kapanınca ulaşımda sıkıntılar oldu. Bu durum gelen malların kalitesi düştü. Soğuktan etkilendi. Soğuktan etilenince fiyatlarda yüzde 30-40 bir artış oldu. Tabiki insanların alım gücü yok. Malum deprem ve zor kış şartları eklenince vatandaşlar sıkıntı yaşadı. Birde şöyle bir yansıması oldu e fatura başladı. Yüzde 8 olayı. Ürünü direk halden aldığımız zaman yüzde 8 fiyatlara ek peşin ödüyorsunuz. Bunun sofralar yansıması yüzde 20 oluyor. Bir çok çağrıda bulunduk.  Özellikle AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekilleri Sayın Öznür Çalık ile Bülent Tüfentçi'nin duymasını istiyoruz. Yüzde 8 küçük esnafı sıkıntıya sokuyor. Bu sıkıntı aynı zamanda vatandaşa yansıyan bir sıkıntı. Devletimiz daha önce halımıza ucuz sebze meyve yedirmek için tanzim satış mağazaları açmıştı. Mobilyada,beyaz eşyada indirim oluyor. Arabada gerektiği zaman ÖTV indirimi oluyor ama insanların sofrasına yansıyacak. Yüzde 8 hem esnaf hem de vatandaş açısından çok büyük bir maliyet" şeklinde konuştu.

3 bin 4 bin lira kesinti çok

Emre, Devletin depremden dolayı Malatya ve Elazığ'a esnafa vereceği  50 bin TL faizsiz krediye değinerek, "Allah razı olsun, Devletimiz başımızdan eksik olmasın ama  burada esnafımız gelip, 3 bin ila 4 bin TL arası bir kesinti olduğu söylüyor. Çok şikayet alıyoruz. Gelip, faizsizdi bu 4 bin TL kesinti ne? Bizimde hoşuma gitmedi. Bu duruma çözüm bulurlarsa Malatya ve Elazığ esnafı adına bizi mutlu ederler. Bunun adı faizsizse net olmalı. 3 bin, 4 bin lira kesinti çok" ifadelerini kullandı.