Saygısızlık

İzmir'in Torbalı ilçesinde, merkezi ezan sistemine girilerek, iki caminin hoparlöründen Bülent Ersoy'un 'Yüzünü Göremem' isimli şarkısı çalındı. Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, nüfusun ?'sinden fazlasının Müslüman olduğu ülkemizde, yapılan bu siber saldırının ülkemize ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Saygısızlık

İzmir’in Torbalı ilçesinde, önceki gece saat 22.00 sıralarında, camilerin merkezi ezan sistemlerine girilerek kısa süreli müzik yayını yapıldı. Yunus Emre ve Ayrancılar Merkez camilerinin hoparlöründen müzik yayını yapıldığına ait olduğu iddia edilen görüntüler yayıldı. İzmir İl Müftülüğü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.  Engin, “Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan ve % 97’sinden fazlasının Müslüman olduğu bu güzel ülkede camilerin minarelerinde ezanların okunduğu mabetlerimize yapılan bu siber saldırı cüretini göstermek ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Camilerimiz ve Minarelerimiz üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkımızın dini değerleri ile alay etme ve aşağılama amaçlı bu saldırıyı gerçekleştirenler derhal ilk önce İzmirli halkımızdan ve Türkiye halkından özür dilemeli, haklarında halkın dini değerlerini aşağılayıp tahkir etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır” dedi.

Minarelerden bu Ezanlar yine okunacak

Ezanın her gün beş vakit minarelerde okunmaya devam edeceğini dile getiren Engin, “Sevinciniz kursağınızda kalacaktır. Ezanlar her gün beş vakit minarelerde okunmaya devam edilerek yüreklerimizi okşayacak ve imanımızı artıracaktır. Din gönüllüsü hocalarımız seher vaktinde yanık sesiyle saba makamında ezanları okurken gönüllerimizi okşayacak, kalbimiz ferahlayacaktır. Ey ezan sesinden rahatsız olan zavallılar, sizin beyinlerinizde yine şimşekler çaktı, tarumar oldunuz. Bu minarelerden bu Ezanlar yine okunacak, kulaklarınıza tıkaçları hazırlayın, yine okunacak ve mahşere kadar okunmaya devam edecektir, sevinmeyin. Yapmış olduğunuz bu alçakça siber saldırıdan dolayı sizi ve arkanızdaki karanlık güçleri şiddet ve nefretle kınıyor, sizin hakkınızda; "Dini değerlere hakaret" etmek ve ''aşağılamak" tan dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu tahammülsüz zihniyete sahip olanlar şunu iyi bilsin ki, bu Millet değerlerini, kutsallarını ezdirtmedi ve ezdirtmeyecektir. Bu necip millet, her zaman kendi öz değerine sahip çıkmayı bilmiştir. Mabedine, ezanına, kitabına ve kutsalına karşı yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacaktır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Müslümanları namaza çağıran evrensel mesaj ezan sesinin toplumlara ulaştığı minarelerimizi sabote etmek, toplumumuzdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin çimentosu dinimiz, ezanımız, camilerimiz ve kutsallarımız üzerinden ayrılık tohumları ekmeye çalışmak bu millete yapılmış en büyük hakarettir” şeklinde konuştu.