Sahil var ulaşımı yok

6 Şubat depremlerinde büyük acıların yaşandığı Malatya'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremin psikolojik yıkıntıları arasından çıkmak isteyen Malatyalıların rotası ise yeni açılan Kırkgöz Sahil Parkı. Mesai sonrası ve hafta sonlarında vakitlerini burada geçirmek isteyen vatandaşların en büyük sorunu ise ulaşım. Bölgeye giden tek toplu taşıma aracı olan 255 kodlu otobüslerin günde sadece 4 sefer bölgeye uğraması ve bu seferlerinde mesai saatleriyle uyuşmaması hem parka gitmek isteyen vatandaşları hem de orada yaşayıp merkezde çalışan vatandaşları mağdur ediyor.

Sahil var ulaşımı yok

Asrın felaketinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da vatandaşların sorunlardan uzaklaşmak için gittiği yerlerin başında gelen Kırkgöz  Sahil Parkına ulaşmak ta ayrı bir sorun haline geldi. Kırkgöze ulaşmak isteyenleri tek toplu taşıma aracı karşılarken asıl sorun bundan sonra ortaya çıkıyor. Günde sadece 4 sefer bölgeye giden otobüslerin hareket saatleri, mesai saatleriyle uyuşmayınca "Buraya gelmek isteyen gelemiyor, gitmek isteyen gidemiyor" diyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Çok güzel bir park ama gidemiyoruz

Parkın reklamlarını gördüğünü söyleyen Emine Ateş, "Hasırcılarda muazzam bir park yapılmış. Bölgede benzeri yok. Maalesef gidemedik. Ulaşım sorunu varmış. Herkesin aracı yok. Otobüslerle de ulaşmak kolay değil. Ya sabah erken gideceksiniz ya akşam üzeri bunun dönüşü de sorun. İş yerinde arkadaşlarımızla gidelim dedik ama otobüsler mesai bitmeden çıkıyor. Mesai bittikten sonra da var ama onlarda oraya uğramıyor" dedi.

Ulaşımla yaptırım uyguluyorlar

Kırkgöz Sahil Parkının yanında oturduğunu söyleyen Davut Gül, "Buraya gelmekte zor, gitmekte. Burası çok gelişmiş bir yer. Belediye buraya çok yatırım yaptı. Sokaklarımız harika, düğün salonumuz, restoranlarımız üniversitemiz hatta sahil parkımız var ama ulaşım yok. Benim çocuklarım çalışıyor. Torunlarım yarın okula gidecek ama otobüs yok. Neyle gidecekler. Kilometrelerce yol yürüyoruz. Sanki buraya gelmeyin diyorlar. Günde gelen 4 otobüs var. Onu da bize göre ayarlamıyor. Merkez kalkışını 17.30'a koymuş. Buradaki insanların çoğu işçi. Bu adamlar 6'da işten çıkıyor. Nasıl gelsinler eve. Bizi düşünmüyorlar. Sanki ulaşımla yaptırım uyguluyorlar. Akşam parka gelenler eve dönemiyorlar. Yollar karanlık. Ellerinde fenerlerle karı koca, çoluk çocuk üniversitenin oraya kadar yürüyorlar. Buralarda yabani hayvanlar var. Domuzlar var, köpekler var illa birine bir şey mi olmalı? Yetkililere sesleniyoruz. Burada insanlar var hastalar oluyor. Tüm otobüslerin buraya uğramasını istiyoruz. Çok mu zor. Belediyemiz vatandaşına sahip çıksın" ifadelerini kullandı.