Sadıkoğlu basınla buluştu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle Malatya'da bulunan yerel ve ulusal basınla kahvaltı da bir araya geldi. Burada konuşan Sadıkoğlu, bir ülkenin gelişiminin, gazetelerin hürlüğüne, kendini ifade edebilmesine ve özgür düşünebilmesinden geçtiğini belirterek, bunun bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sadıkoğlu basınla buluştu

Kentteki özel bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gazetecilerin bayramını kutlamak için bir aradayız

Toplantının açılışında konuşan Sadıkoğlu, tüm basın çalışanlarının gününü kutlayarak, başarılarla dolu bir çalışma hayatı diledi. Sadıkoğlu, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bundan sonraki süreç içerisinde Ticaret ve Sanayi odası olarak her yıl geleneksel olarak bir araya gelerek, hem gazetecilerimizin problemini dinlemek, hem onlara odaya nasıl faydalı olabiliriz bunun yol haritasını çizmek ve onların yaşamış olduğu sıkıntılarla ilgili gerekirse kamuoyunda algı oluşturup, kamuoyu oluşturmak adına bir araya gelmek için sizleri davet ettik. Burada bugün TSO’nun kendi icraatlarını anlatmak için değil, gerçekten gazetecilerin bayramını kutlamak için bir aradayız. Bu anlamda bizi kırmayıp, davetimize icabet eden siz gazetecileri bu noktada saygı ile karşılıyor ve tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de şunu arzu ediyoruz, sizlerin yapmış olduğu işin zorluğunun bilincindeyiz. Çünkü gecenizi gündüzünüze katarak çeşitli tehditlere boyun eğmeden haber yapmak uğruna mücadele ediyorsunuz. Aslında bir ülkenin gelişimi gazetelerin hürlüğünde ve kendini ifade edebilmesinden ve aynı zamanda gazetecilerin kendilerini özgür düşüne bilmesinden geçer. Bunun bilincindeyiz” dedi.

Malatya’nın vizyonu için mücadele ediyoruz

Malatya’da yerel basının güçlenmesinin Malatya’ya katkı sağlayacağını ve Malatya’yı daha ileri taşıyabileceğinin bilincinde olduklarını ifade eden Sadıkoğlu, “Bu anlamda sizlere nasıl katkı sağlayabiliriz, MALATYA Ticaret ve Sanayi Odası olarak gazetecilerin problemleri ile ilgili nasıl kamuoyu oluşturabiliriz, bu konuda her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bizler Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na 1 yıllık süreç içerisinde geldiğimizden bu güne şehrimizin ileri gitmesi, katkı sağlayıp Malatya’nın vizyonunu daha üst seviye tırmandırmak için mücadele ediyoruz. Bizim kısır çekişmelerle tartışmalarla, iftiralarla kaybedecek bir zamanımızın olmadığını da biliyoruz. Bu mantıkla hiçbir şekilde icraatlarımızın üzerine düşerek, icraatlar la ilgili gündeme gelmek istiyoruz. Bunun için de sizlerin diyaloglarına be istişarelerine açık olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Hedefimiz ihracat rakamlarını 1 milyar dolara çıkartmak

Eksiğimizi bizlerle istişare edip bizleri yönlendirmek suretiyle basında değerlendirip bizlerle konuşursanız bizleri motive etmiş olursunuz diyen Sadıkoğlu, “Bizler samimiyetle yönetim kurulu olarak geldiğimiz bugüne projelerle, vize ofisleri ile, buradaki tabela fiyatlarının düşmesi ile çeşitli vizyon çalışmalarla devam eden eğitim ile ilgili gayretlerimizle Malatya’yı nasıl bir adım daha ileri taşıyabiliriz bununla dertleniyoruz. Bizim hedefimiz bugün organize sanayiler içerisinde 22 bin çalışanını 60-70 bine nasıl çıkartabiliriz bunu düşünüyoruz. Bizim hedeflerimiz bugün ihracat rakamlarımızı 350 milyon dolardan nasıl 1 milyar dolara çıkartabiliriz, bunun gayret gösterip çalışmalıyız. Kısır tartışmalarla gündeme gelmeyeceğimizi 4 yıllık süreç içerisinde sizlere beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.