Saadet Partisi, Gezer'i destekleyecek!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların gerçekleştiği Malatya'da yaklaşan yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmaları sürüyor. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi için  Bağımsız Aday Prof. Dr. İbrahim Gezer'i destekleyeceklerini açıkladı. 

Saadet Partisi, Gezer'i destekleyecek!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların gerçekleştiği Malatya'da yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Malatya İl Başkanlığı önünde düzenlemiş olduğu basın toplantısında Malatya 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi için  Bağımsız Aday Prof. Dr. İbrahim Gezer'i destekleyeceklerini açıkladı. Canbay, konuşmasında "Zaman her şeyi hak eden milletimize hizmet zamanıdır. Zaman milletimizin paralarını reklama ve kendi şahsi çıkarlarına değil Milletimize harcama zamanıdır. Zaman işi ehline verme, emaneti sahiplerine verme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi, Gezer'i destekleyecek!

Güçlü adaylarla gireceğiz

Seçimlere iki aydan az zaman kaldığını belirten Canbay, "Belki de Malatya'nın en önemli seçimlerinden biri olacak 31 Mart yerel seçimlerine doğru gidiyoruz. Saadet Partisi Malatya il Teşkilatı olarak Genel merkezimizin direktifleri doğrultusunda tüm teşkilatlarımız ile birlikte 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu gün geldiğimiz bu noktada, depremlerden dolayı büyük yara alan memleketimizin, en iyi şekilde yöneltilebilmesi için Saadet Partisi teşkilatları olarak, diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de en güçlü adaylarla girmenin gayreti içindeyiz" dedi.

İbrahim hocamızın yanında olacağız

Vatandaşları alternatifsiz bırakmayacaklarını söyleyen Canbay, "Saadet Partisi teşkilatları olarak bu seçimde de üzerine düşeni en iyi şekilde yaparak bu seçimde Malatya'yı yönetebilecek adaylar arasında bilgisi, birikimi, tecrübesi ve çalışmalarını bildiğimiz ve Malatya'mıza, gerek öğretim görevliliği ve gerekse BİLSAM başkanlığı sırasında yapmış olduğu güzel çalışmaları ile damga vurmuş olan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer'i destekleme kararı almış bulunmaktayız. Zaman ayrışma değil birlik olma zamanıdır. Zaman 'Rüşvet Alanda Verende Melundur." Tabelalarını Belediyelere asma zamanıdır. Zaman Malatya'yı düşünme ve Malatya'yı birlikte yönetme zamanıdır. Zaman her şeyi hak eden milletimize hizmet zamanıdır. Zaman milletimizin paralarını reklama ve kendi şahsi çıkarlarına değil Milletimize harcama zamanıdır. Zaman işi ehline verme, emaneti sahiplerine verme zamanıdır. Buradan da tüm hemşerilerimizi, parti ayrımı gözetmeksizin bu seçimin önemine binaen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için İbrahim Gezer Hocamızın yanında olmaya ve Malatya'mızı birlikte yöneterek hak ettiği yere ulaştırmaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı. 
Destek için teşekkürlerini dile getiren Prof. Dr. İbrahim Gezer, "Dönem şu parti ya da bu parti dönemi değil, dönem hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bütün insanlarımızla birlikte şehrimizi yeniden ayağa kaldırma dönemi" dedi.

Saadet Partisi, Gezer'i destekleyecek!

Malatya'nın ayağa kalkma ihtimali kalmamıştır

Malatya için ortak akılla ortak bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Gezer, “Bu anlamda dönem bütün insanlarımızın bu şehirde yaşayan kadın, erkek, sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, köylü, kenti, genç, yetişkin bütün insanlarımızın bilgi birikim ve tecrübesini bu şehrin harcına karma dönemi. Dönem Malatya dönemi. Bu süreçte Malatya'nın yaşadığı ağır sorunlar herhangi bir kişinin, herhangi bir adayın, herhangi bir partinin, herhangi bir grubun ya da herhangi bir toplumsal kesimin tek başına altından kalkacağı sorunlar olmaktan çoktan çıkmış görünüyor. Şehrimiz çoğu ağır şartlar yaşıyor, depremden önce de ağır ekonomik şartların, krizlerin, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı anlamında ciddi sorunları vardı. Hatta son yıllarda ciddi irtifa kaybeden bir şehirdi. Ve son yıllarda en fazla irtifa kaybeden 13 ilden biriydi, en hızlı yoksullaşan 5 ilden biriydi. Yaşadığımız depremler de bu işi çok daha ağır şartlara taşımış oldu. Mevcut durumda artık sıradan tedbirlerle ve sıradan kadrolarla Malatya'nın ayağa kalkma ihtimali kalmamıştır.  Tek başına birilerini ya da tek başına bir partinin bir kesimin çabasıyla ayağa kalkma ihtimali kalmamış olan şehrimizin ancak elbirliğiyle güç birliğiyle birlik ve beraberlikle bütün partilerimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın, bütün hemşerilerimizin dayanışmasıyla ayağa kalkabilir. Belki her şekilde ayağa kalkar diyebilirsiniz ama kalkması yetmiyor. Malatya'nın iddialı bir şehre dönüşmesi gerekiyor, büyük düşünen bir şehre dönüşmesi gerekiyor. Hayalleri olan, rüyaları olan bir şehre dönüşmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.