Rezerv alan mecliste anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda sonrasında Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, rezerv alanlara dair sunum yaptı. 

Rezerv alan mecliste anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığında, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda sonrasında Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, rezerv alanlara dair sunum yaptı. Bir mahallenin rezerv alanla anıldığında, bütün bölgenin rezerv alan olarak anlaşıldığına değinen Başer, “Mahalle içinde hasarın yoğun olduğu yerler rezerv alanına alınıyor. Mesela çarşı projemiz 5-6 tane mahalleyi kapsıyor” açıklamasını yaptı.Rezerv alan mecliste anlatıldı

İfade edilen rezerv alanlarda sadece 29 tanesinin kesin olarak bildirildiğini belirten Başer, "Toplamda 40’ın üzerinde rezerv alan belirlendi ama resmi yazıyla 29 alan gönderildi. Bir rezerv alan belirlendiğinde orada kaç tane konut ve ticari alan varsa o kadar yapılması gerekiyor. Vatandaşımızın konutunu veremeyecek bir durum oluşursa o alanın rezerv alanı kararı iptal ediliyor" dedi.