• Haberler
  • Gündem
  • Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin atama ve yer değiştirme süreçlerini düzenleyen yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle atama esasları, zorunlu hizmet, hizmet puanı gibi önemli değişiklikler yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin yeni düzenlemeleri içeren “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelikle öğretmenlerin ülke genelinde daha dengeli dağılımının sağlanması ve atama süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

BİLSEM Atamalarında 3 Yıl Şartı

Yönetmeliğe göre öğretmenlerin yer değiştirme ve atama işlemleri; öğretmen ihtiyacı, tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak gerçekleştirilecek. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) için yapılacak atamalarda ise en az 3 yıl görev yapmış olma şartı aranacak. Bu kapsamda başvuru yapan öğretmenler değerlendirme ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı barajı ise 60 puan olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

Kadroya Geçenlere Tayin Sınırlaması

Kadroya geçen öğretmenler, mazeret halleri dışında bir yıl boyunca yer değişikliği talebinde bulunamayacak. Zorunlu hizmetle ilgili düzenlemeye göre ise 16 Haziran 2023 tarihinden sonra göreve başlayan öğretmenler için zorunlu çalışma yükümlülüğü devam edecek. Zorunlu hizmet süreleri, görev yapılan hizmet bölgesi ve branşa göre farklılık gösterecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

Zorunlu Hizmet Uygulaması Devam Ediyor

Yeni yönetmelikle birlikte öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda en fazla 12 yıl görev yapabilmesi öngörüldü. Bu süreyi dolduran öğretmenler, ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına atanacak. Dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlere daha yüksek hizmet puanı verilirken, kurs, proje ve yarışmalarda görev alan öğretmenlere de ek puan uygulaması getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Öğretmenler artık rotasyona tabi olacak

Deprem Bölgesindeki Öğretmenlere Hizmet Puanı Kolaylığı

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2026 tarihine kadar 3’üncü hizmet bölgesi kapsamında değerlendirilecek. Bu bölgelerde görev yapan öğretmenler, hizmet puanı açısından avantajlı sayılacak.

 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme