Rekor müdahale

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, 18 Ocaktan itibaren etkili olan kar yağışından şehrimizin birçok noktasının etkilendiğini, Malatya İtfaiyesinin, yıllık ortalama 7 bin olaya müdahale ettiğini ama 13 günlük sürede 874 ihbar alarak, yaklaşık 700 olaya müdahale ederek rekor kırdığını söyledi.

Rekor müdahale

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, gazetemize 18 Ocaktan itibaren etkili olan kar yağışı süresince yapılan çalışmaları değerlendirdi. Katipoğlu, kent genelinde 18 şubede, 228 müdahale personeli ile her durumda fedakarca hizmet eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın, 18 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 700 olaya müdahale ederek büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Hayatın her alanındayız

İtfaiye teşkilatı olarak her zaman hazır olduklarını vurgulayan Katipoğlu, işlerinin sadece yangın olmadığını hayatın her alanında her canlıya koştuklarını kaydetti. Malatya genelinde 19 şubede 228 personelle hizmet verdiklerini anlatan Katipoğlu, "Malatya'nın tüm noktalarında şubelerimiz mevcut, kent merkezinde ise 5 şube de hizmet vererek, olaylara çok kısa sürede müdahale etmemizi sağlamakta. İtfaiye teşkilatımız her geçen gün kendini yenilemekte. Araç gereç noktasında, personelin yaş ortalamasının düşürülmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan dolayı ve bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyoruz" dedi. 

13 günde 874 ihbar geldi

Katipoğlu, 18 Ocaktan itibaren etkili olan kar yağışından şehrin birçok noktasının etkilendiğini ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nin yıllık çıkış ortalaması 7 bindir. 13 günlük süre içerisinde 874 ihbar geldi. Bunların içerisinde trafik kazası, yangın, çatı sarkıtları gibi ihbar aldık. Yakın çıkış yapıldı. Bunlardan 700'e yakını ciddi olaylar. İtfaiye müdahale etti. İtfaiye müdahale etti. Yaz aylarında bu rakamlara ulaşabilirsiniz ama yaz aylarında bile bu rakamlara ulaşmak çok zor. Belki itfaiye tarihinde ocak ayında ilk defa bu kadar olaya müdahale edilmiştir. Biz bu 13 günlük zaman zarfında ortalamanın çok çok üstende çıkış yapmışız. 13 günde, bir yıllık çıkışın yüzde 10'unun üstünde bir çıkış yapmışız. Çok büyük bir rakam. Bu zaman zarfında şehrimizde 10 tane yangın oldu. Çatı ve odunluk, ahır, ev yangınları oldu. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ettiler. 19 tane çatı ve sundurma çökmesi meydana geldi. Bizler oraya giderek, vatandaşa yardımcı oluyoruz. Raporlarını tutuyoruz" diye konuştu.

Çatı sarkınlarının sebebi olukların tamir edilmemesi

13 günlük sürede 411 tane tehlike arz eden çatı sarkınına müdahale ettiklerini dile getiren Katipoğlu, "Önceliğimiz ana cadde ve çarşı merkezi. Çatılarda meydana gelen bu olayların asıl sebebi; olukların tamir edilmemesi. İnşallah vatandaşlar, bahar ayıyla birlikte çatı oluklarını tamir ettirirlerse bu riski minimuma indirmiş olurlar.  Bizler itfaiye dairesi olarak birinci derce sorumluluğumuz olmamasına rağmen, vatandaşlarımıza hizmet etmek manasında bu tür çalışmaları devam ettirmekteyiz. Esas sorumlular, vatandaşlar, apartman sakinleri onların özellikle bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor.  Biz yetişe bildiğimiz kadar bütün çalışma performansımızı artırarak,  bütün arkadaşlarımız, öz veri ve fedakarlıkla bu çalışmalarımız sürdürmekteyiz. Allaha çok şükür şehrimizde kaza anlamında çok önemli bir şey olmadı. Özellikle vatandaşlarımızdan bahar ayıyla birlikte çatı oluklarını tamir ettirsinler, önümüzdeki kışa hazır olmamız gerekiyor. Bizler itfaiye olarak her zaman vatandaşımızın hizmetindeyiz. Rabbim kaza bela vermesin. Kazasız günler diliyorum" dedi. Katipoğlu, vatandaşlardan, iş yerleri ve binaların önünde sonradan yapılan sundurmaların altına kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde altına kesinlikle araç, eşya herhangi bir şey bulundurmamasını tavsiye etti.