Rehavet uyarısı

Malatya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erol Karaaslan, vaka sayılarındaki azalmanın bizi rehavete sevk etmemesi gerektiğini belirterek, 'Vatandaşlar olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına eskisinden daha çok dikkat etmeliyiz. Hem kendimize hem de çevremizdekilere zarar vermemek için tedbirler konusunda gevşeklik gösterip virüsün yayılımına prim vermeyelim' dedi.

Rehavet uyarısı

Malatya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erol Karaaslan, vaka sayıları ve aşı çalışmalarıyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Karaaslan, Mart 2020 tarihinden itibaren Covid-19 pandemisi ile en ön safta büyük bir fedakârlık ve özveri ile mücadele eden sağlık çalışanlarının aşılamanın başlamasıyla bir nebze de olsa rahatlama hissettiğini söyledi. 

Eskisinden daha çok dikkat etmeliyiz

Karaaslan, alınan kısıtlama tedbirleri neticesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de vaka sayısında ve yoğun bakımlardaki hasta sayılarımızda ciddi anlamlarda düşüşler olduğunu anımsatarak, "Bu durum hastanelerimizdeki yoğunluğu ve sağlık çalışanlarımızdaki iş yükünü ciddi anlamda azalttı. Bütün bu güzel gelişmelerin yanında hatırlatmak isteriz ki; Covid 19 virüsü hala eradike edilemedi. Pusuda bizim zayıf anımızı bekliyor. Oluşan mutasyonlar neticesinde virulansta bir azalma da olmadı. Aksine yayılım hızında ve mortalite oranında artma olduğuna dair endişe verici boyutta bilgiler bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinin birçoğunda vaka sayısı ve ölüm oranlarındaki artış durdurulamıyor. Elimizde aşı dışında etkinliği kanıtlanmış bir ilaç bulunmamaktadır. Bu tedirgin edici tabloda ülkemizdeki vaka sayısındaki azalma bizi rehavete sevk etmemeli. Vatandaşlar olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına eskisinden daha çok dikkat etmeliyiz. Toplum olarak Covid 19’un bulaşma yolları konusunda geçen süre zarfında yeterince tecrübe sahibi olduk ve bilinçlendik. Bütün bu kazanımlarımızı lütfen heba etmeyelim. Hem kendimize hem de çevremizdekilere zarar vermemek için tedbirler konusunda gevşeklik gösterip virüsün yayılımına prim vermeyelim.  Bilimsel verilere bakıldığında çok kısa süre zarfında Covid-19 eradikasyonunun olmayacağı görülmektedir. Bu nedenle Covid 19’la birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" şeklinde konuştu.