'Panik yapmayın!'

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Malatya'da meydana gelen 5.2'lik deprem sonrası 'asılsız panik yaptırmanın insanlıkla ilişkisi yoktur' dedi.

'Panik yapmayın!'

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 16.04'te meydana gelirken, AFAD , depremin yerin 13.9 km derinliğinde olduğunu bildirdi.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen deprem sonrası açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçelli, "Birçok şarlatan hesap ve sosyal medya haber kanalları asılsız haberleri yaymaya devam ediyor. Duayen hocalarım dahil bizlerin sözlerini çarpıtıyorlar. Az hasarlı ya da hasarsız binalarda yıkım yapacak bir deprem ihtimalinin olmadığını hep söyledik. Bu soğukta milleti sokakta yatmaya zorlamanın hiçbir bilimsel açıklaması yoktur ve vicdansızlıktır. 6 Şubat 2023 den bu güne bölgede yaşanan 4,0/5,9 arası #deprem ler fotoğraflarda mevcuttur.Sanki ilk defa olmuş, öncü ya da sürprizmiş gibi davranmanın,insanlara asılsız panik yaptirmanin insanlıkla ilişkisi yoktur" ifadelerini kullandı.