Öğrencileri ısıtacak destek

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, Sadreddin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 'Isıtan Eller' projesi kapsamında atık iplerden yapılan atkı ve bereleri, Malet Konteyner Kent'te eğitim gören öğrencilere hediye edildi.

Öğrencileri ısıtacak destek

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, depremlerde ağır hasar alan okullardaki öğrenciler, yeni öğretim yılında konteyner okullarda eğitim görmeye devam ediyor. Konteyner okullarda eğitim gören öğrencileri unutmayan Sadreddin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise öğretmenlerinin öncülüğüyle “Isıtan Eller” projesini başlattı. Projeyle birlikte atık ip ve yünlerle atkı ve bere örüldü. Örülen atkı ve bereler paketlenerek Battalgazi Malet Konteyner Kent’te bulunan okuldaki öğrencilere hediye edildi.

“Isıtan Eller “projesini bir yıl sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Sadreddin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kimya Öğretmeni olan Sultan Özel, projeyi önemsediklerini söyledi.

Projenin sosyal ve kültürel anlamda önemli olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti: "Isıtan Eller projesini bu yıl yürütmeyi düşünüyoruz. Bu projeyi oldukça önemsiyoruz. Bu projede öğrencilerimiz evde kullanmadıkları ya da kullanmış artık olarak kullanılan ipleri getiriyorlar. Isıtan eller projesi atık ip toplama kutusuna atıyorlar. Sonra biz bu işlerle kendi ellerimizle boyunluk örüyoruz. Ördüğümüz boyunlukları paketleyip okulları zarar gören, konteyner okullarda eğitim görmek zorunda kalan küçük kardeşlerimize var. O öğrencilerimize o boyunlukları hediye edeceğiz. Bu projenin sosyal ve kültürel ayağı var. Sosyal yardımlaşma yönü var. Çevreye duyarlı olma yönü var.  Evlerimize bulunan yünlü iplerin çoğu koyunyününden yapılmış değil.  Bu ipler parimer (yüksek molekül ağırlıklı madde )madde. Doğada çözülmesi yüz yılı buluyor. Bu nedenle de Çevreye duyarlı oluyoruz. Artık ipi değerlendiriyoruz. Ayrıca bu projede nine torunlarıyla, teyzeler halalar yeğenleriyle, öğretmenler öğrencileriyle vs. örgü ipiyle kültür aktarımı gerçekleştirdiler. Bu projede Desteklerinden dolayı Okul Md. Recep Kaya başta olmak üzere müdür yardımcılarımıza öğretmen veli öğrencilerimize. Yozgat Şehit  Muhammet Alper Armağan İmam Hatip Ortaokulu’na, TÜGVA’dan  Kamile Hocam’a çok teşekkür ediyoruz.”