Öğrencilerden Sisi'ye tepki

Malatya İnönü Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, Mısır hükümetinin hiçbir hukukî delil olmadan 529 kişi hakkında aldığı idam kararlarına tepki göstererek protesto etti.

Öğrencilerden Sisi'ye tepki

 ‘İdam sehpası yıldırılamaz bizleri, Zalimler için Yaşasın Cehennem, La ilaha İllallah Sisi Lanetullah’  gibi sloganların atıldığı yürüyüş esnasında zaman zaman tekbirler getirildi. Bir grup genç ise idamları protesto etmek için basın açıklamasına kefen giyerek, katıldığı görüldü. MEDİKO Sosyal Tesisler önünde öğrenciler adına basın açıklamasını yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mustafa Baştürk, “Emperyalistlerin coğrafyamıza yerleştirdikleri taşeronları yılın 12 ayını şehadet aylarına çevirdiler. Her gün Müslümanların yaşadığı coğrafyalardan şehadet haberleri geliyor. İşte Afrika’dan Asya’ya, Uzak doğuya Somali’den Myanmar’a Arakandan Kırım’a, Doğu Türkistan'da, Filistin’de, Afganistan’da, Çeçenistan’da Tunus’ta, Libya’da, Yemen’de, Suriye’de ve Mısır’da canlarını özgürlükleri uğruna ortaya koyan Müslüman halklar kendi topraklarında özgürlük, adalet, tevhit, izzet ve keramet istiyorlar ama müstekbirler işbirlikçileriyle engellemeye çalışıyorlar. Bu değerlerden dem vuran, batılı ve doğulu sahte hümanistler, demokratlar, Müslümanlar söz konusu olunca üç maymunu oynuyorlar” dedi.

Vampir Sisi zulümde sınır tanımıyor   

Sisinin Firavunu kendisine örnek aldığına vurgu yapan Baştürk, “İsrail’in maşası zulme direnen Mısır halkını susturmak için darağaçları kurdu. Son 6 ayda iki yüze yakın Mısırlı masum genci suçsuz yere idam etti. Dünya kamuoyunun nabzına ve tepkisine göre, binlercesini de idam etmeye hazırlanıyor. Şu anda Mısırın sözde mahkemeleri hiçbir hukukî delil olmadan, 529 Müslüman hakkında idam kararı vermiş, yeni idam kararları için hazırlık yapmaktadır. Dünyanın sessizliğini gören vampir Sisi, son 15 günde önce 6 sonra da 9 genci idam etti.  Küçük Firavun tam altı yıldır Zulümde sınır tanımıyor. Kukla sisi Mısırı tam bir kan gölüne çevirmek istiyor. Emperyalistler, Mısırın da Suriye gibi, Yemen gibi, Irak gibi olmasını istiyorlar. Aslında bu İsrail’in güvenliği için Amerika’nın dünya düzeni projesidir. Amerika’ya göre Tunus, Türkiye, İran, Cezayir, Fas, Körfez ülkeleri, Pakistan kısaca İslam dünyası diye bilinen bütün Coğrafyalarda çatışmaların, savaşların olması gerekiyor. Onun için Sisi, efendilerinin talimatlarıyla Mısır halkını silahlı çatışmaya, iç savaşa çekmek için elinde gelen her şeyi yapıyor ve bunun için teşvik ediliyor. Bundan dolayı geçen hafta, Avrupa birliği ve Arap birliği ülkelerinin lider ve yetkilileri Şarm el-şeyh’te bir araya gelerek halkına bu cinayetleri reva gören Sisi’yi ödüllendirdi, tebrik ve teşvik etti” şeklinde konuştu. Basın açıklamasına Malatya Genç STK'ları adı altında faaliyet gösteren,  Birlik Vakfı Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği,  Genç İHH, Anadolu Genç Birlik Akademi Topluluğu, İlim Yayma Cemiyeti, Düşünce Akademisi, Ombudsmanlık (Kamu denetçisi), Bakış Açısı Topluluğu, Öğrenci Birliği Bakış Açısı Topluluğu, Bilgi Erdem Topluluğu üyeleri katılarak destek verdi.