'Ödeyecek gücüm yok'

Abdulgaffar Mahallesi'nde yaşayan Serdar Kısacık, kalp hastası olan annesine ve epilepsi hastası olan kız kardeşine bakmak için çalışmadığını savunarak, 'SGK, bana 9 bin lira Genel Sağlık Sigortası borcu çıkarttı. Parayı ödeyecek gücüm yok. Ben de rahatsızım. Hastaneye gidip tedavi olamıyorum. Her yere başvurdum ve bir sonuç alamadım. Valiliğe başvurdum, görüşemedim. Artık sesimi duyurmak için Valiliğinin önüne gidip, kendimi yakmayı bile düşünüyorum' dedi.

'Ödeyecek gücüm yok'

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Abdulgaffar Mahallesi'nde yaşayan Serdar Kısacık, evde engelli 2 hastaya baktığı için çalışamadığını, buna rağmen SSK'nın, kendisine 9 bin lira Genel Sağlık Sigortası borcu çıkarttığını öne sürdü.  Kısacık, yutkunmada sıkıntı yaşadığını borcu ödeyemediği için hastaneye gidip tedavi olamadığını iddiasında bulundu. Kısacık, kız kardeşinin yüzde 83 engelli epilepsi hastası olduğunu anlatarak, "Kalp hastası annem var. Kendim rahatsızım. Sosyal Güvenlik Kurumu bana 9 bin lira Genel Sağlık Sigortası borcu çıkarttı. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok.  Şu anda ben de rahatsızım. Hastaneye gidip tedavi olamıyorum. Her yere başvurdum ve bir sonuç alamadım" diye konuştu.

Borcumun silinmesini istiyorum

Evde 2 engelli hastaya baktığı için hiç bir yerde çalışamadığını ileri süren Kısacık, "Buna rağmen SSK bana borç çıkarttı. Beni, Sosyal Yardımlaşma Vakfına gönderdiler. Orada da bir şey yapamadılar. Ben bundan dolayı hiçbir tedaviden yararlanamıyorum. 1,5-2 aydır ben sürekli hastaneye gidip geliyorum, en az 30-40 defa acil girişim var, 4 defa hastaneye ambulansla gittim. Ben şu anda yutkunamıyorum, nefesim kesiliyor. Borcumdan dolayı tedavi olamıyorum. Bu borçtan dolayı hastaneler bana bakmıyor. Ben Kaymakamlığa gittim sonuç çıkmadı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la görüşmek istedim, ancak ulaşamadım. Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ınstagram hesabına ulaştım, yalnız cevap verilmedi. AK Parti’ye, CHP’ye başvurdum yine bir cevap alamadım. Valiliğe başvurdum, görüşemedim. Artık sesimi duyurmak için Malatya Valiliğinin önüne gidip, kendimi yakmayı bile düşünüyorum. Annemin dün engelli maaşını çektim, cebimde kalan 14 TL. ve bu parayla da ayın 15’ine kadar idare edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Borçtan dolayı hastaneler beni kabul etmiyor

Kısacık, kız kardeşinin epilepsi hastası olduğu için hasta bezi kullandığını söyleyerek, "Devletimizin, 2 ayda verdiği parayla 3 paket bez alıyorum, kız kardeşim 2 ayda 7 paket bez kullanıyor. Kalan bezleri ücretli alıyoruz. Şu anda bezi yok. Eczaneye ilaç borcum olduğu için bez alamıyorum. Bakıcı parası dışında hiçbir yardım almıyoruz. Bakıcı parası da zaten yetmiyor. Annemle kız kardeşimin aylık ilaç farkı 250 TL’nin üzerinde. Evim kira. Evimin kirası 850 TL. Genel Sağlık Sigortası borcumun silinmesini istiyorum. En azından rahat bir şekilde tedavimi olurum. Herhangi bir sosyal güvencem yok. Bu borçtan dolayı da hastaneler beni kabul etmiyor ve ücretli tedavi olmak zorundayım. Ben başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece bu borç nedeniyle tedavi olamıyorum" ifadesini kullandı.