Nezih bir ortam olacak

Battalgazi ilçesi Yenihamam Mahallesi'nde bulunan Şire Pazarı Site Yönetimi Başkanı Hanifi Fırat, Şire Pazarı'nı, Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, daha nezih daha modern bir ortamda gelen misafirlerimizi ağırlamak için temizlik, standart tezgah boyları ve tadilat gibi bazı çalışmaların olduğunu söyledi.

Nezih bir ortam olacak

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da ticari hayatın merkezinde yer alan tarihi Şire Pazarı'nı, Dünya'ya tanıtmak için bazı çalışmalarının olduğunu kaydeden Şire Pazarı Site Yönetimi Başkanı Hanifi Fırat, en kısa sürede çalışmayı hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Tüketiciyle satıcının buluştuğu nokta

Fırat, Şire Pazarı'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşarak, "Temizlik, standart tezgâh boyları ve tadilat gibi bazı çalışmalarımız oldu. Pazarın restorasyonu yapıldıktan sonra buraya bir şey yapılmamıştı ve buraya tadilat gerekiyor. Bu tadilatları yaptırıyoruz. Burası artık turizme kazandırılmalı. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Buraya bir emek verdik ve bu emeğin de karşılığını almak istiyoruz. Turizm açısından Malatya’da gezilecek birçok yer var. Ancak kayısı anlamında Malatya’nın bir tek Şire Pazarı var. Dışarıdan gelecek misafirleri gezdirebileceğimiz bir tek Şire Pazarı var. El birliğiyle burayı Malatya’nın değil, Türkiye’nin gözde yerlerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Burası tüketiciyle satıcının buluştuğu nokta. Biz burada dünyaya hitap etmek zorundayız. Buraya Türkiye’den değil birçok ülkeden turistler de geliyor. En azından burada fotoğraf çektirdiklerinde ‘Burası ne kadar güzel bir yermiş’ dedirtmemiz gerekiyor. Amacımız bu hedefimizi kısa vadede gerçekleştireceğiz" dedi.

Şire Pazarı'nı canlandırmak zorundayız

Daha temiz daha nezih daha modern bir ortamda gelen misafirleri ağırlamak istediklerini dile getiren Fırat, "Bunun için de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Başkan'ımız öncülük yaptı ve burayla alakalı bazı projeleri var. Mesela Şire Pazarı’nın meydanında güzel bir butik kafe yapmayı düşünüyoruz ve burada gelen misafirler burada rahatlıkla oturup dinlenebilecekler. Bazen turlar geliyor, oturacak yer bulamıyorlar. Bu talep bizlere çok geldi. Burayı canlandırmak zorundayız. Çünkü burası biraz kör kaldı. Ayrıca Kışla Caddesi’nden tutun da çevreyoluna kadar Malatya’nın birçok yerine Şire Pazarı’nı gösteren ok işaretli tabelalar yaptırıyoruz. Birçok dergide Şire Pazarı’mızın fotoğrafları olacak. Birçok esnafımızın reklam vermesi için bilbordlar yaptıracağız. Öte yandan dışarıdan da organizasyonlar alacağız. Özellikle kadınlarımız yaptıkları el işlerini burada tanıtıp pazarlayabilecekler. Onlara ücretsiz bir yer tahsis edeceğiz. Biz buraya kadınların gelmesi için mücadele edeceğiz. Çünkü genellikle alışverişi kadınlar yapar. Kadınların gittiği yer hem daha temiz hem de daha düzenli olur" şeklinde konuştu. 
 

Nezih bir ortam olacak
Nezih bir ortam olacak