• Haberler
  • Gündem
  • Mustafa Levent Sungur, duyurdu: Malatyalıların beklediği gün geldi| Sosyal konut kuraları çekiliyor

Mustafa Levent Sungur, duyurdu: Malatyalıların beklediği gün geldi| Sosyal konut kuraları çekiliyor

TOKİ'nin 500 bin sosyal konut programı kapsamında Malatya'da hak sahibi olan vatandaşların konut teslim tarihi belli oldu. TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Malatya merkezdeki sosyal konutlardaki hak sahiplerinin konut kuralarının 24 Temmuz Cuma günü çekileceğini açıkladı.

Haberin Özeti

  • Malatya merkezdeki 8 bin 500 sosyal konutun hak sahibi belirleme kurası 24 Temmuz Cuma günü çekilecek.
  • TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, bu müjdeyi deprem bölgesindeki yapılaşma sürecinin hızla devam ettiğini vurgulayarak duyurdu.
  • Malatya'ya ayrılan toplam 9 bin 659 konuttan 6 bin 281'i TOKİ tarafından tamamlanma aşamasına geldi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde heyecanlı bekleyiş yerini inşaat takvimine bıraktı. 81 ilde eş zamanlı yürütülen ve 8 milyon vatandaşın başvurduğu projede, Malatya’ya ayrılan 9 bin 659 konut için hak sahipleri geçtiğimiz aylarda noter huzurunda çekilen kuralarla belirlenmişti. Ancak kuradan adı çıkan binlerce Malatyalı, konut belirleme kurasının ne zaman çekileceği ve teslimatların ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt arıyordu. 

TOKİ Başkanı Açıkladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, İLBANK ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “COP31’e Giden Süreçte İklim Dirençli Şehirlerin Geliştirilmesi: Taahhütlerden Eyleme” programında sosyal konut hak sahiplerinin konut belirleme kuralarına ilişkin tarihi açıkladı.

Sosyal Konutlarda Kura Heyecanı

Deprem bölgesindeki yapılaşma sürecinin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Sungur, “11 ilde oluşan bu deprem neticesinde bütün yeniden yapılanma süreçlerinin içerisinde paydaş kurumlarımızla birlikte yer aldık ve Malatya'da biz hemen depremin ertesinde başladığımız faaliyetlerle inşallah sadece Toplu Konut İdaresi olarak 6 bin 281 konutun tamamlama aşamasına geldik. Büyük bir çoğunluğu tamamlandı. Bugün de duyurmuş olalım bir müjdeyle. Cuma günü nasipse burada Malatya merkezdeki sosyal konutlarımızın da konut belirleme kuralarını, hak sahiplerinin konut belirleme kuralarını çekeceğiz ve onların da teslimini inşallah yapacağız” dedi. 

İlçe İlçe Konut Dağılımı

  • Merkez (Battalgazi – Yeşilyurt) 8 bin 500
  • Akçadağ 150
  • Arapgir 30
  • Arguvan 50
  • Darende 65
  • Doğanşehir 300
  • Doğanyol 40
  • Hekimhan 300
  • Kale 75
  • Kuluncak 70
  • Yazıhan 79
Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber
Yorumlar 1
Ahmet 21 Temmuz 2026 15:23

İnşallah İkizce olmaz ancak depremzedeler İkizce de almıyor sosyal konut diye verecekler.

Bakmadan Geçme