Müslüman bilinçli olmalı

Malatya'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 'Mekke'nin Fethi' programı düzenlendi. Dünya İslam Alimleri Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Müslümanların bilinçli ve şuurlu oldukları takdirde yaptıkları işlerden güzel sonuçlar alacağını söyledi.

Müslüman bilinçli olmalı

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye birincisi Muhsin Kara’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mekke’nin Fethi’nin 1388. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansa, Dünya İslam Alimleri Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, konuşmacı olarak katıldı. Ekinci, Kuranla, Sünnetle, İslam’la bağdaşmayan ve Hz. İsa’yla yakından ve uzaktan alakası olmayan yılbaşı kutlamanın yerine, Mekke'nin Fethi’nin kutlanmasının isabetli bir karar olduğunu ifade etti. Ekinci, “Mekke’nin fethedilmeye ihtiyacı vardı. Mekke’de hak, hukuk, adalet, insanlık yoktu; sefalet, açlık, cehalet vardı. Mekke de insanlar kendileri yaptığı şekillere tapacak kadar insanlar yozlaşmış, gerici ve ilimden uzaktı. Fetihten önce Mekke de fuhuş, ahlaksızlık vardı. Güçlü insanlar zayıf insanları eziyordu. Hak, hukuk, adalet eşitlik, kardeşlik diye bir şey yoktu. Irkçılık, insanlıkla bağdaşmayan bir sınıflaşma vardı. Ama buna dur denilip, ortadan kaldırılması gerekiyordu. O dönemde yaşayan insanlar kulların kulluğundan kurtulup, Cenabı Allah’ın kulluğuna yüceldi” dedi.

Müslümanlar bilinçli olmalı

Müslümanların bilinçli ve şuurlu oldukları takdirde yaptıkları işlerden güzel sonuçlar alacaklarını ifade eden Ekinci, “Yaptığımız işleri şuurlu ve bilinçli yapmadığımızdan dolayı güzel sonuçlar almıyoruz. Müslümanlar namazı bilinçli ve şuurlu bir şekilde kılmış olsalardı, ülkede fuhşun yaygın olduğu bir toplum asla oluşmazdı. Suriye de, Irakta, Libya’da, Yemen’de, Afganistan’da, Filistin’de, Doğu Türkistan’da insanlıkla bağdaşmayan zulümler olmazdı. Cenabı Allah Kur’an-ı Kerimi ne diye indirdi? İnsanları zulmün, küfrün, ahlaksızlığın, adaletin, cehaletin, şirkin karanlığından, ilmin, hakkın, hukukun, kardeşliğin, sevginin, birliğin, beraberliğin ve tevhidin aydınlığa insanları çıkartmak için bu kitabı indirdi. Bu kitabın indiriş nedeni ve gayesinin tebliğ edilmesi için peygamber efendimiz Mekke’yi fethetti. Yayıldı, yaygınlaştı ve hepimizin bildiği son yüzyılın sonuna kadar. Ondan sonra dünyada farklı bir ortam oluştu. Bir avuç Siyonist’in tahakkümüne maalesef dünya bırakıldı. İslam alemi parçalandı ve başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlar zulme mahkum bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Burada bulunarak tavır aldınız

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre ise, “Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Diğer taraftan biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına, çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz bu gecede burada bulunarak, bir tavrın en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.