Musluklar kısılıyor: Belediyelerde kafasına göre personel alım devri kapanıyor!
Hükümet tarafından belediyelere yönelik hazırlanan yasa taslağının detayları belli olmaya başladı. Düzenleme ile personel giderlerinin yüzde 30 ila 40'ı aşmaması için yeni tedbirlerin alınması ve belediye harcamalarının düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.
AK Parti’nin hazırladığı belediyelerle ilgili yasa taslağı şekillenmeye başladı. Yeni düzenleme ile personel alımına da sıkı denetim getirilecek. Sabah’ta yer alan habere göre, SGK primlerinin kaynakta kesilmesi de önerilen formüller arasında yer alıyor. Personel giderlerinin toplam gelirin yüzde 30-yüzde 40'ını aşmaması kurala bağlanacak.
Kamu zararı oluşturan harcamalardan sorumlu kişiler hakkında takip başlatılması ve zararın yöneticilere rücu edilmesi (ödettirilmesi) mekanizması kurulacak. Taslağa göre, büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki görev ve yetki paylaşımının da yeniden düzenlenmesi planlanıyor.
Zarar yöneticilere kesilecek
Kamu zararına neden olan durumlarda sorumluluğun doğrudan yöneticilere yüklenmesi öngörülüyor. Yeni düzenleme ile birlikte belediye harcamalarının düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor. Böylece vatandaşların yerel yönetimlerin mali faaliyetlerini daha yakından takip edebilmesi amaçlanıyor.
Biraz geçde olsa zararın neresinden dönsek kar belediyeler hantal torpilli yapısındanda kurtulur inşAllah.
Bakmadan Geçme