Muhtarlara yemek verildi
Arapgir'de Muhtarlar Günü münasebetiyle mahalle muhtarları ve ailelerinin katılımıyla yemek programı düzenlendi. Muhtarlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, yerel yönetimler ile muhtarlıklar arasındaki iş birliğini pekiştirmek ve Muhtarlar Günü'nü birlikte kutlamak amacıyla Kaynarca Kafe ve Restoran'da gerçekleştirilen programda birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmanın önemi vurgulandı.
Programa Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Belediye Başkan Yardımcıları Gürbüz Bulut ve Ramazan Erdem, Arapgir Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Çataltaş, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve aileleri katılım sağladı. Program kapsamında Arapgir Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Çataltaş ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, konuşmasında Muhtarlar Günü’nün bir araya gelmek, dayanışmayı güçlendirmek ve toplumsal birlikteliği pekiştirmek açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Özel günler, insanların mesleklerinin hep hatırlandığı ve bir araya getiren unsurlar. Muhtarlar Günü vesilesiyle de bunu biraz gecikmeli tertip edebildik. Burada şunu söyleyebilirim, Arapgir bir bütün olarak kamusuyla, iş dünyasıyla, siyasetiyle, sivil toplumuyla, emniyeti, asayişi, yardımlaşması, temsil gücü, girişimci ruhu her yerde fark edilen ve biz Arapgirliyiz diye de iftihar edebileceğimiz kadar önde olan bir kültürel coğrafyanın merkezi, Yukarı Fırat’ın merkezi dolayısıyla burada daha çok dayanışmaya ihtiyaç var. Küresel bir dönüşüm süreci yaşıyoruz, bütün sistemlerin yetersizleştiği, toplumların birbirine düşürme eğilimiyle tamamen bir algı ahtapotunun nereye sürüklemek istiyorsa oraya doğru yönelttiği bir dönemde bir araya gelmenin önemini dünkünden daha çok hissediyoruz. Bu açıdan kıran değil, döven değil, kavga eden değil yardımlaşan, konuşan, el atan, el uzatan insanlar olmak hepimizin arzusu. Burada toplumsal olarak herkeste bu duyarlılığı, bu özveriyi, bu uzlaşıyı görüyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu temsilimiz aslında hem dünyadaki şu huzurumuzu hem de ahiretteki kabire girdiğimiz andan itibaren sorulacak soruları yüz akı edecek bir davranıştır. Zor günler, zor dönem hem ekonomik olarak hem sosyal olarak hem de içtimai olarak gerçekten büyük bir yuvarlanma içerisindeyiz. Erdemden uzaklaşmış, bilgiden uzaklaşmış sadece isteyen, sadece yıpratan bir sürece doğru sürükleniyor dünya içinde de Türkiye içinde de kültür havzaları. Burada yapılması gereken çok net kavganın kazananı olmaz, veren el olmak her zaman iyidir, yük olmamak her zaman iyidir, yük almak iyidir, iyiliği çoğaltmak iyidir. İyilerden kalmak için gayret etmek ve niyetleri bu yönde tutmak hepsinden iyidir. İyilerden olmayı niyet olarak kendinize yakınlaştırıp kimseyi ihmal etmeden, kötülüğün kapısını kapatan, sırtını dönen her birimizin yapacak çok işi var. Yeni nesillere aktaracak çok daha fazla temsil gücü var. Dolayısıyla biz bir dönemi yaşadık, hep birlikte yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz ve bu dönemden sonraki yapay zekânın ve sanal dünyanın her şeyi sünger gibi emip sadece kendisine kadar olanı ortaya koyduğu bir dönüşüm sürecinde inşallah biz bu süreçleri birlik beraberlik içerisinde geçirme fırsatı buluruz. Burada muhtarlarımıza büyük bir görev düşüyor, çünkü muhtarlarımız ilk kabul noktası, ilk müracaat noktası, ilk temsil noktası ve bunu ilgili kurum ve kuruluşlara götürmenin ötesinde orada güvenli bir ada, güvenli bir ortam oluşturmanın adresi. Sizin tarafınız yok bizim olmadığımız gibi, sizin seçme tarafınız yok seçildikten sonra biter ve mahalledeki açık kümes kapısını gece dert edip, mahalledeki tilkinin birinin kümese dalmaması için bu görevi harfiyen yerine getirmek isteyen bir anlayış söz konusu. Burada da Allah gayretlerimizi makbul eylesin, yapabildiğimiz kadar çoğaltmayı nasip eylesin. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.”
Program, muhtarlar ve aileleri arasında sohbet ve dayanışma ortamının oluşmasına vesile olurken, yerel yönetimlerle mahalle muhtarları arasındaki iletişim ve iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Arapgir Belediye Başkanlığı, ilçenin gelişimi ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin etkinliği açısından önemli bir görev üstlenen mahalle muhtarlarının Muhtarlar Günü’nü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Bakmadan Geçme