MTSO'dan üyelerine E-Ticaret Akademisi desteği
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üyelerin dijital pazarlardaki satış gücünü artırmak amacıyla Oda bünyesinde 'E-Ticaret Akademisi' kurulacağını açıkladı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üyelerinin değişen ticaret koşullarına uyum sağlaması ve dijital pazarlarda daha güçlü yer alması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda bünyesinde kurulacak E-Ticaret Akademisi ile üyelere uygulamaya dönük eğitim ve danışmanlık desteği sunacaklarını belirtti. Akademi kapsamında işletmelere e-ticarete giriş, dijital mağaza yönetimi, ürünlerin dijital ortamda doğru şekilde sunulması, dijital pazarlama, müşteri ilişkileri ve satış süreçleri gibi alanlarda destek verilmesi planlanıyor.
Ticaretin sınırları değişiyor
Ticaretin hızla dijital ortama taşındığını belirten Sadıkoğlu, “Bugün bir işletmenin müşterisi sadece bulunduğu şehirde veya bölgede değil. Dijital imkanları doğru kullandığınızda ürününüzü çok daha geniş pazarlara ulaştırabiliyorsunuz. Üyelerimizin bu değişime ayak uydurmasını değil, bu değişimin sunduğu fırsatlardan en güçlü şekilde yararlanmasını istiyoruz” dedi.
E-ticarete başlamak isteyen üyemizin elinden tutacağız
Sadıkoğlu, e-ticarete başlamak isteyen ancak nereden başlayacağını bilmeyen işletmeler ile mevcut dijital satışlarını büyütmek isteyen firmalara farklı alanlarda yol göstereceklerini belirterek, “Dijital mağaza yönetimi, ürünlerin doğru sunumu, dijital pazarlama, müşteri ilişkileri ve satış süreçleri gibi birçok konuda eğitim ve danışmanlık desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Malatya’da üreten firmalar yeni pazarlara açılacak
E-ticaretin özellikle KOBİ’ler açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Sadıkoğlu, Malatya’da üretim yapan firmaların daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Sadıkoğlu, “Malatya’da kaliteli üretim yapan çok sayıda firmamız var. Temel hedefimiz bu üretim gücünü daha fazla müşteriyle buluşturmak. Üyelerimizin dijital pazarlarda görünürlüğünü artırarak yeni müşterilere ulaşmasına ve satış hacmini büyütmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Yeni nesil oda anlayışını daha ileriye taşıyacağız
MTSO’nun hizmet anlayışını üyelerin değişen ihtiyaçlarına göre geliştirdiklerini belirten Sadıkoğlu, yeni dönemde de bu yaklaşımı sürdüreceklerini söyledi. Odayı yalnızca resmi işlemlerin gerçekleştirildiği bir kurum olarak görmediklerini ifade eden Sadıkoğlu, üyelerin ticaretlerini geliştirmeleri, maliyetlerini azaltmaları ve yeni müşteri ile pazarlara ulaşmaları konusunda çözüm üretmeye devam edeceklerini belirtti. Sadıkoğlu, E-Ticaret Akademisi’nin de bu anlayış doğrultusunda hazırlanan yeni dönem projelerinden biri olduğunu söyledi.
Üyelerimizin pazarını büyütmeye devam edeceğiz
E-Ticaret Akademisi’nin diğer yeni dönem projeleriyle birlikte Malatya iş dünyasının rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini belirten Sadıkoğlu, “Teknolojiyi kullanan, dijital pazarlarda güçlü olan ve daha fazla müşteriye ulaşan işletmeler istiyoruz. E-Ticaret Akademimizle üyelerimizin pazarını büyütecek, Malatya’da üretilen ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşmasının önünü açacağız. Daha güçlü işletmeler ve daha güçlü bir Malatya ekonomisi için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
