Malatyalıların soğuk havayla imtihanı bitmedi

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintisi, konteynerde kalan vatandaşları mağdur ediyor. Salgın hastalık ve yağmur nedeniyle zor durumda olan vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Malatyalıların soğuk havayla  imtihanı bitmedi

Malatya'da sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintisi, bazı bölgelerde akşam 17.00’e kadar sürecek. Konteynerde yaşayan vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle ısınma ve yemek pişirme gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmeye başladı.Ayrıca, salgın hastalık nedeniyle hasta olan vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle konteynerde ısınamadıklarını belirterek yetkililerden çözüm talep etti.
Konteynerde yaşayan bir vatandaş, "Sabah 9:46'dan beri elektrik yok. İlk önce aradığımızda arıza var 11:00'de verilecek denildi. Az önce aradım akşam 17:00'a kadar verilmeyecek, valilikten iznimiz var dediler. Ortalıkta salgın hastalık var. Ben de hastayım, sesim borazan gibi, nefes almakta zorlanıyorum. Akşamdan beri yağmur yağıyor. Konteynerde her şey elektrikle çalışıyor. Bir iki saat değil 8 saat nasıl dayanalım. Hadi bisküvi, meyve ile karnımız doyar. Ya ısınma? Ne yapacağız, burada küçük çocukları olan var, yaşlısı var, hastası var" dedi.