Malatyalılar tedirgin! Gece nöbet tutulacak!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle çiftçilerin tedirgin bekleyişi sürüyor.

Haberin Özeti

  • Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi'ndeki kayısı üreticileri, etkili olan kar yağışı sonrası zirai don tehlikesiyle tedirgin.
  • Çiftçiler, mahsullerini korumak için geleneksel yöntemlerle gece boyunca ateş yakarak bahçelerinde sabaha kadar nöbet tutacaklar.
  • Meteoroloji, bölgede soğuk havanın birkaç gün daha süreceğini belirtirken, yetkililer don riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yapıyor.

Malatya’da dün gece başlayan yağmur bazı ilçelerde kara dönüştü. Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi’nde de etkili olan kar yağışı kayısı üreticilerini tedirgin etti.

Gece boyunca ateş yakılacak

Çiftçiler, zirai don tehlikesine karşı geleneksel yöntemlere başvurarak gece boyunca ateş yakmaya hazırlanıyor.

Hava sıcaklığının çok fazla düşmemesini umduklarını belirten çiftçiler, “Bir gecelik don bile bütün emeğimizi yok edebilir. Şu an tek umudumuz hava sıcaklığının çok düşmemesi” diyerek yaşadıkları kaygıyı dile getirdi.

Soğuk hava günlerce sürecek

Öte yandan meteoroloji verilerine göre bölgede soğuk havanın birkaç gün daha etkili olması bekleniyor. Üreticiler ise sabaha kadar nöbet tutarak bahçelerini korumaya çalışacak.

Yetkililer, çiftçilerin don riskine karşı gerekli tedbirleri alması gerektiğini hatırlatırken, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için destek çalışmalarının önemine vurgu yapıyor.

 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme