Malatyalılar dikkat! Maaşlar kesilebilir!

SGK, tespit edilen kişilerin emekli maaşlarını kesme kararı aldı. Ayrıca, bu kişilere ait paraların iadesi için çalışmalar başlatıldı. SGK, teknolojiyi kullanarak 17 milyon emekliyi titizlikle inceleme altına aldı.

Malatyalılar dikkat! Maaşlar kesilebilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskişehir.net'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri, emeklilikte usulsüzlüklerle mücadele için denetimlerini sıklaştırdı.

Malatyalılar dikkat! Maaşlar kesilebilir!

Sahte boşanma ve malulen emeklilik gibi durumlar özellikle titizlikle inceleniyor.

SGK, usulsüzlük cezaları konusunda adımlar attı. Özellikle malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişiler titizlikle irdeleniyor. Her bireyin ayrıntılı bir şekilde incelendiği ve usulsüzlük belirlenmesi halinde emekli maaşlarının kesileceği vurgulanıyor. 

Malatyalılar dikkat! Maaşlar kesilebilir!

Ayrıca, geriye dönük alınacak olan emekli aylıklarıyla ilgili işlemler de gerçekleştirilecek. Sahte boşanma yoluyla haksız maaş alanlar hakkında gelen şikayetlerin arttığı vurgulanıyor. 

Bu kişilerin maaşları anında kesilecek ve yasal faiziyle birlikte geri alınacak. Aynı şekilde, sahte sağlık raporu ile malulen emeklilik isteyenlere de aynı sıkı önlemler uygulanacak.