Malatyalı vekiller kayısının hatırına Cumhurbaşkanını görebiliyor!

2020 yılında Elazığ'da yaşanan deprem sonrası belediye başkanlarının depreme hazırlık ve denetim yapmadığını iddia eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, belediye başkanlarının yargılanmadığını söyledi. 

Malatyalı vekiller kayısının hatırına Cumhurbaşkanını görebiliyor!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, parti binasında gazetecileri basın açıklamasında bulundu. Ağbaba, Malatya’daki vekillerin kayısının hatırına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu aldıklarını belirtti. 

‘Belediye başkanları yargılanmadı’

Ağbaba, “Denetim yapmayan ve ruhsat veren anlayış ortada gezmeye devam ediyor. Yeşilyurt Topsöğüt Konutları ağır hasar aldı. Bostanbaşı’nda imar verilen yerler ağır hasarlı. Kim suçlu, daireyi alan öğretmen, terzi, esnaf suçlu ama tarlaya imarı veren belediye başkanı yargılanmadı. Bizim belediye başkanları ne yapıyor, kimisi yapay zekayla arsa satıyor. Bunları kutlamak lazım. Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın kıymetini Malatyalılar bilsin, bir cevher. Gri pasaportla inan kaçakçılığı yapmak kimin aklına gelirdi? Kimin aklına gelirdi yapay zekayla, sahte belgeyle arsa satmak? Bunlar ortada gezmeye devam ediyorlar. Öbürü eşini, dostunu, yakınlarını işe sokuyor. Selahattin Gürkan’ın da emeklerini unutmamak lazım, Malatya’ya tanıtım noktasında bayağı emekleri oldu. Ne dedi, “Biz ölülerimizi iyi gömüyoruz” dedi, Türkiye’de gündem oldu. “Azgınlık” dedi, sağ olsun Malatya’yı bayağı tanıttı. Kahramanmaraş heyeti Cumhurbaşkanıyla görüşüyor. Birde Malatya heyeti var. Vasatlığa bir bakın. Beyler açıklama yapıyorlar, nasıl anlatmışlarsa sorunlarını? “Cumhurbaşkanına sorunlarımızı anlattık” diyorlar. Kapının önünde kayısı veriyorlar. Malatya’daki siyasetin geldiği durum bu. Kayısı olmazsa randevuda vermeyecekler. Kayısının hayrına görüşüyorlar” dedi. 

 

“Hakimbey Apartmanı’nın yıkılacağı 2020’den beri biliniyordu”

4 Ocak depreminden iki gün sonra Hakimbey Apartmanı’nda oturan ve Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Gülen Öner’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçeyi paylaşan Ağbaba, “Depreme Malatya’nın hazır olması lazımdı. 24 Ocak 2020 depremi Malatya’yı da etkilemişti. Malatya merkezde de birçok binanın ağır ve orta hasarlıdan az hasarlıya çevrildiğini biliyoruz. Bunlardan birisi de Hakimbey Apartmanı. İçinde 78 kişi hayatını kaybetti. Yazılan bir dilekçe var onu sizinle paylaşımak istiyorum; Gülen Öner, 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrası “İkamet ettiğimiz aşağıda açık adresini belirttiğimiz apartmanımızda ve dairemizde 24.01.2020 tarihinde meydana gelen depremde hasarlar ve çatlaklar oluşmuştur. Bu nedenle evimizde ikamet edemiyoruz. Hasar tespiti için yerinde testlerin yapılması için arz ederiz. Evde kalamıyoruz. Gelindiğinde yukarıdaki numaramdan iletişime geçilmesini rica ediyoruz” demiş. Bu dilekçeyi görmezden gelip o ağır hasarlı binaları hafif hasar veren anlayış bu insanları katilidir. Bir işlem yapıldı mı, yapılmadı. Bu katliamın belgesidir. 78 kişi Hakimbey Apartmanı’nda göz göre göre öldü. Dilekçeyi yazan Gülen Öner’de enkazın altında kaldı, öldü. Malatya’da böyle onlarca bina var, bu cezasızlık olduğu sürece de bunları yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.