Malatyalı öğrencilerden, Gazzeli kardeşlerine yardım..!

Siyonist İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım devam ederken Gazzeye bir destek imam hatip liseli kız öğrencilerden geldi. Malatya'da Hacı Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Ramazan ayında Gazzeli kardeşlerini unutmayarak 199 bin 400 TL tutarında yardımda bulundu.

Malatyalı öğrencilerden, Gazzeli kardeşlerine yardım..!

Çöşnük Mahallesinde bulunan Hacı Avni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda Ramazan ayı kapsamında  Okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öncülüğünde “Bu Ramazan'da bir Gazzeli ailenin bir iftarı benim ailemden” başlığı altında bir dizi yardım kampanyası başlatıldı. 

Kampanya kapsamında öğrenci, öğretmen ve okul personelinin katkılarıyla Gazze’de iftarda kullanılmak üzere toplanan 148 bin 800 TL miktarındaki para İHH’nın“Gazze Acil iftar” hesabına yatırıldı. 

Müslümanlar kardeştir

Daha öncede bağışlanan 50 bin 600 TL ile birlikte Gazze için toplamda 199 bin 400 TL tutarında yardım gönderen Hacı Avni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Rehber Öğretmeni Mahmut Balcı, “Rabbimiz Allah (CC) ‘Müslümanlar kardeştir.’ buyuruyor. Hazreti Peygamberin ifadesiyle de Müslümanlar bir vücut gibidirler vücudun bir azasına bir acı dokunduğunda bütün vücut onu hisseder. Müslümanlar da kardeşlerinden birine bir acı dokunduğu zaman o acıyı hissederler. Gazzeli kardeşlerimiz bu acıları yaşarken biz onların kardeşleri olarak hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Onların yaşadıkları acıyı bütün benliğimizde hissederek onlar için bir şeyler yapmak amacıyla harekete geçtik. Okuldaki öğretmen, öğrenci ve velilerimizin desteğiyle 199.400 TL toplanarak Gazzeli kardeşlerimizin iftar yapmalarında kullanılmak üzere gönderildi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.