Malatyalı hanımlar için 7. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.

Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabahar ve brokoli çok iri olmayacak şekilde çiçeklerine ayrılır, yıkanır.
Patatesler ortadan ikiye bölünüp ay şeklinde doğranır.
Havuçlar halka halka dilimlenir.
Tüm sebzeler fırın tepsisinde buluşturulur.
Üzerlerine baharatları eklenir, yağı gezdirilir ve güzelce harmanlanıp tepsiye yayılır. (en son üzerlerine tekrar toz biber serpebilirsiniz).
Sebzelerin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
200 derecelik fırında alt-üst ayarda 25-30dk üzeri yağlı kağıt ile pişirilir.
Sonra yağlı kağıt alınır hafif üzeri kızarsın diye 10 dk da kağıtsız pişirilip fırından alınır.
Yoğurt, sarımsak, mayonez sosu karıştırılır servis tabağına yaydırılır.
Üzerine pişen sebzeler yerleştirilir ve servis edilir.