Malatyalı Hanımlar İçin 6. Gün İftar Menüsü Hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbeti yapalım.
Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim de görüşmek üzere allah’a emanet olun.