Malatyalı hanımlar için 13. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Şekerpare (Kıyır Kıyır Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbetin hazırlanışı; Tenceremize şeker ve suyu alalım ve ocağa alalım ve şeker biraz eriyene kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 15 dakika kaynatalım.
Sonra limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Kabımıza tereyağını, sıvı yağını ,pudra şekerini ve yumurtayı alıp güzelce karıştıralım, sonra un hariç diğer malzemeleri alıp güzelce tekrar karıştıralım.
Homojen bir kıvam olduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yapalım ve sonra şekillendirelim ister yuvarlak ister oval şekil verip tepsiye yerleştirelim.
Hepsi bitince kenara ayırmış olduğumuz yumurta sarısına çok az kakao katıp iyice karıştırdıktan sonra tatlımızın üzerine sürelim ve çatal ile çizikler atalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar güzelce pişirelim piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim ve şerbetini çekip soğuduktan sonra istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.