Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Özkan, Aile Yılı kapsamında başlatılan doğum yardımı ödemelerin annelerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. İlk etapta 163 bin 295 haneye toplu ödeme yapılırken, destek başvurularının e-Devlet üzerinden alınacağı duyuruldu.

Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta müjdesini verdiği doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Aile Yılı kapsamında hayata geçirilen proje ile annelerin desteklenmesi hedeflenirken, ilk etapta 163 bin 295 haneye toplu ödeme yapıldı.

Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattıBakan Özkan, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta müjdesini verdiği doğum yardımı ödemelerine, bugün itibarıyla başladık. Bu kapsamda 163 bin 295 haneye ilk ödemeleri toplu olarak ulaştırıyoruz. Başvuruları her ay almaya devam edecek, takip eden ay içinde hak sahibi olarak belirlenen kişilere ödemeleri gerçekleştireceğiz. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Göktaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Ocak’ta açıkladığı iki önemli projeye dikkat çekti. Bunlardan biri olan Aile ve Gençlik Fonu’nun 81 ilde yaygınlaştırıldığını söyleyen Göktaş, doğum yardımı sisteminin de güncellenerek desteklerin artırıldığını vurguladı.

Göktaş, “Bütün vatandaşlarımızla bu müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bugün itibarıyla 163 bin 295 haneye toplu ödeme gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki süreçte başvurular her ay alınacak ve takip eden ay içinde ödemeler annelerin hesaplarına yatırılacak. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattı

Destek Tutarları Açıklandı

Yeni doğum yardımı programı kapsamında destek miktarları da belirlendi. Buna göre:

İlk çocuk için tek seferlik 5 bin TL,

İkinci çocuk için her ay bin 500 TL,

Üçüncü ve sonraki çocuklar için her ay 5 bin TL ödeme yapılacak.

Doğum yardımı ödemeleri, herhangi bir ek kriter olmadan, doğan çocukların 5 yaşını dolduruncaya kadar kesintisiz olarak devam edecek.

Malatyalı ailelere müjde: Yardımlar hesaplara yattı

Başvurular E-Devlet Üzerinden

Doğum yardımı desteğinden yararlanmak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet üzerinden veya bağlı bulundukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapabilecek. Başvurular her ay alınacak ve ödemeler, takip eden ay içerisinde annelerin hesaplarına yatırılacak.

Hayata geçirilen bu destek paketi ile hem doğum oranlarının teşvik edilmesi hem de ailelerin ekonomik olarak rahatlatılması amaçlanıyor. Aile Yılı kapsamında birçok farklı sosyal destek projesinin daha hayata geçirileceği bildirildi.