Malatya'ya süt merkezi kuruluyor!

Yeşilyurt Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Sütlüce mahallesine kurulacak süt toplama merkezine arsa tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Malatya'ya süt merkezi kuruluyor!

Yeşilyurt Belediyesinin haziran ayı olağan meclis toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit başkanlığında,  Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Sütlüce mahallesine kurulacak süt toplama merkezine 5 yıllık süre ile arsa tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Süt toplama merkezine arsa tahsis edilemesine dair teklif;

Ülkemizde yaşanan 06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İlimizin de içinde bulunduğu 11 ilimiz ağır hasar almıştır. Meydana gelen depremler sonrası Süt üreticilerimizin ürettiği sütlerin büyük kısmı bozulmuş veya telef olmuştur. Bu mağduriyetin önlenmesi adına Malatya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Malatya İlinde Mevcut Süt Toplama Merkezlerinin Altyapısının ve Süt Toplama Organizasyonunun İyileştirilmesi Projesi", Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilmiştir. İhale aşaması tamamlanmış olan proje kapsamında kurulması planlanan süt toplama merkezlerinden bir tanesi de Yeşilyurt İlçesi Sütlüce Mahallesinde kurulacaktır. Bu nedenle Mülkiyeti Belediyemize ait olan Sütlüce Mahallesi 1444 parsel nolu taşınmazımızda; parselde bulunan diğer faaliyetlere de engel olunmayacak şekilde Süt Toplama Merkezi amaçlı kullanılması şartıyla, geçici konteyner konulması şeklinde, belediyemizce uygun görülecek olan en fazla 50 m2'lik alanının; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne 5 (Beş) yıllığına tahsis edilip, edilemeyeceği hususunun Belediyemiz Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim.