Malatya'ya sağlıkta pozitif ayrımcılık: İleri teknoloji ve kadro müjdesi
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yaptığı görüşmede, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne ileri teknolojili iki cihazın alınacağı ve uzman hekim, asistan ile hemşire kadrolarının güçlendirileceği müjdesini verdi. Bakan Memişoğlu, Malatya'ya 'net pozitif ayrımcılık' yapılacağını açıkladı.

Deprem Sonrası Toparlanma Süreci ve Sağlık Odaklanması
Milletvekili Babacan, yaptığı açıklamada, şehirde deprem sonrası temel hususların hızla yoluna girdiğini belirtti. Konutların, rezerv alanların, iş yerlerinin, ofislerin, yeni yol ve aksların hızlı bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Babacan, toparlanmaya odaklandıkları iki alanın ise eğitim ve sağlık olduğunu ifade etti.
Eğitim alanında hızlı bir toparlanma yaşandığını belirten Babacan, "Eğitimde hızlı bir toparlanmayla bu Eylül itibarıyla, okul ve derslik sayısında deprem öncesinin de %15 fazlasına çıkmış oluyoruz" dedi. Babacan, bu gelişmelerin ardından yoğunlaşacakları alanın sağlık olduğunu daha önce de ifade ettiklerini hatırlattı.