Malatya'ya kaçak kayısı sokuldu

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, Malatya kayısısıyla ilgili önemli iddiada bulundu. Akın, yaklaşık 11 bin ton İran Kaysısının Malatya'ya getirilerek, Malatya kayısısı ile karıştırılıp piyasaya sunulduğunu söyledi. 

Malatya'ya kaçak kayısı sokuldu

Malatya Tarım Platformu ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, ERTV’de yayınlanan Güne Bakış Programına katılarak, tarımla ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Malatya’ya 11 bin ton kaçak kayısının sokulduğunu iddia edildiğini söyledi. İran’dan getirilen kayısının getirilip Malatya kayısısına karıştırılarak satıldığı iddiaları ile ilgili olarak konuşan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Ben İran kayısısını, Tacikistan kayısısını, Özbekistan kayısısını getirmemişsem, bir şeylere katmamışsam, satmamışsam niye korkayım, niye çekineyim, çıkarım konuşurum. Çıkıp konuşsunlar, bunun sorumluları var. Birileri buna müsaade ediyor ki bunlar gümrükten geçip geliyor. Birileri bunu kabuk olarak, birileri bunu ceviz olarak soktum diyorsa, bu iş boş bir iş değil. İnsanlar usulsüz para kazanmak isteyebilir, ama görevliler görevini yapacak. Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldi mi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı. Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenleri bilirler ki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın. Her yerde bir sıkıntı var. Kazanma hırsı. İran kayısının değeri, Malatya kayısının değerini yarısı kadar.  Yapılması gereken şu, herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Kimse oturduğu makamdan başka yere zıplamayacak.” İfadelerini kaydetti.

Adaletten bahsedenler yolsuzluk yapıyor

İstikrar bozulduğu zaman her şey bozulur’ diyen Akın, “İnsan bozulur tabiat bozulur. Haram-helal hepsi birbirine karışır.  Sen inanıyorum diyorsun. ‘Allaha inanıyorum’ diyorsun, ibadet ediyorsun, sonra kalkıyorsun kul hakkı yiyorsun. Bu nasıl bir inançtır? Benim inancımda böyle bir şey yok. Kameralar önünde Allah’a inançtan bahsedeceksin, Hazreti Ömer’in adaleti diyeceksin, ondan sonra idarecilik böyledir, diyeceksin, ama ondan sonra çıkacaksın en büyük yolsuzluğu en büyük usulsüzlüğü en büyük sıkıntıyı sorumsuzluğu sen yapacaksın” dedi.