Malatya Valiliği Duyurdu! Borçlandırma ve Teslim Süreci Başladı!
Malatya Valiliği, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve iş yerleri Yeşilyurt Sanayi Alanı'nda tamamlanan 714 esnaf için borçlandırma ve iş yeri teslim sürecinin nasıl gerçekleştirileceğini duyurdu.
6 Şubat depremlerinden etkilenen ve iş yerleri Yeşilyurt Sanayi Alanı'nda temelleri 9 Ağustos 2023 tarihinde atılmıştı. Yapımı tamamlanan 714 esnaf için kura çekimi, 23 Ekim 2025 Perşembe günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde noter huzurunda gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen kura sonrası hak sahibi olan vatandaşların borçlandırma ve teslim süreçlerini nasıl tamamlayacağı belli oldu.
Şahsen Başvuru Yapılacak
Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Yeşilyurt Sanayi Alanı’nda inşa edilen 714 adet iş yeri için gerçekleştirilen kura sonucu hak sahipliği belirlenen vatandaşlarımızın, borçlandırma ve teslim işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir. Bu kapsamda, hak sahibi olan vatandaşlarımızın; Adres:T.C. Ziraat Bankası Yeşilyurt Şubesi Tecde Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi No:187 Yeşilyurt / MALATYA adresine başvurarak borçlandırma işlemlerini tamamlamaları, sonrasında ise işyerlerini teslim almak üzere; Tüzel kişilerin imza sirküleri, Gerçek kişilerin kimlik fotokopileri ile birlikte Yeşilyurt Sanayi Alanı’nda kurulan irtibat bürosuna şahsen başvurmaları gerekmektedir. Hak sahiplerimizin süreci geciktirmeden tamamlamaları hususu; Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme